Peter Simon Správy

Čo vás najviac upútalo: TOP 10 najklikanejších tém roka z Rožňavy a okolia

Pikošky, plány radnice aj ľudské príbehy. Rok priniesol do Rožňavy a okolia množstvo momentov. Prinášame prehľad toho, na čo ste počas roka 2018 najviac klikali.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás najviac upútalo: TOP 10 najklikanejších tém roka z Rožňavy a okolia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hľadá sa naj dedina

Ešte v začiatkoch roka strhla nemalú pozornosť našich čitateľov súťaž o najsympatickejšiu obec v okrese. O top obci rozhodli hlasy. Absolútnym víťazom sa nakoniec stalo Vlachovo s počtom hlasov 706, čo bolo 11,2 percent zo všetkých odovzdaných hlasov. Obec Dedinky skončila druhá s malým rozdielom, získala 700 hlasov, teda 11,2 percent. Treťou najsympatickejšou dedinkou podľa našich čitateľov je Gemerská Poloma (482 hlasov, 7,7%).

Komunálne voľby

Mesto Rožňava povedie v nasledujúcom volebnom období Michal Domik (nezávislý), ktorý porazil bývalého primátora Pavla Burdigu a ďalších štyroch kandidátov.

Starostovské fleky

Novembrové voľby rozhodli o vedení samospráv na najbližšie roky. Okrem primátorov sme si vyberali i tých, ktorí budú sedieť na starostovských stoličkách. Takto to dopadlo v desiatke známych dedín v okrese.

História vs. súčasnosť

Nie každý si ešte pamätá, ako vyzeralo naše mesto v časoch pred desiatkami rokov. Práve vďaka jedinečným záberom z tohto obdobia, spojených s aktuálnymi, sa môžeme na pár chvíľ vrátiť v čase a pozrieť si aj to, ako sa jednotlivé časti mesta za desiatky rokov zmenili.

Karmen Pál-Baláž (20) v ROZHOVORE

Vyspovedali sme hudobníčku Karmen Pál-Baláž (20) z Rožňavy, ktorá nedávno zahviezdila v známej speváckej súťaži, prebojovala sa do finále a umiestnila na krásnom treťom mieste. Parádna ponuka na seba nenechala dlho čakať. Okrem toho nám prezradila oveľa viac. Čítajte v rozhovore.

Radnica nezabudla ani na chudobných

Radnica nezabudla ani na chudobných. Mesto Rožňava sa snaží týmto občanom aspoň trošku spestriť prichádzajúce sviatky. Nebolo tomu inak ani uplynulý rok.

Silvestrovské oslavy v centre Rožňavy

Posledný deň roku 2017 už tradične patril oslavám. Obyvatelia Rožňavy sa spoločne zišli ako jedna veľká rodina v srdci nášho mesta a oslávili príchod Nového roku, ako sa patrí. Na Rožňavčanmi zaplnenom námestí to proste žilo.

V Gombaseku pribudne vyhliadková veža

Opäť ďalšia novinka v Gombaseku. Po úprave okolia jaskyne a archeologickom výskume pribudne v lokalite zaniknutého kláštora pavlínov v Gombaseku vyhliadková kostolná veža so zvonmi vo vnútri. Tá má slúžiť na ucelený pohľad z vtáčej perspektívy na archeologické nálezisko.

Muž, ktorý odrodil tisíce detí

Svoju prácu vykonáva takmer 30 rokov. Počas voľných chvíľ sadá na motorku a jazdí po Európe. Dnes nám tento sympatický muž a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Svet zdravia Rožňava MUDr. Igor Seres odpovedal na naše otázky.

Novoročný výstup na Volovec

Na Volovec sa začiatkom uplynulého roka vybrali stovky nadšencov turistiky. Počasie im však nedoprialo ako malo a pohľad na Vysoké Tatry si neužili. Stratu však kompenzovala dobrá atmosféra.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM