Peter Simon Správy

Radnica nezabudla ani na chudobných: Okrem kapustnice dostali ešte niečo, FOTO

Na ulicu sa dostali žiaľ aj tí, ktorí nezvládli prudko rastúce nároky na prežitie, prišli o prácu, rodinu, zázemie. Mesto Rožňava sa snaží týmto občanom aspoň trošku spestriť prichádzajúce sviatky. Nebolo tomu inak ani tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Radnica nezabudla ani na chudobných: Okrem kapustnice dostali ešte niečo, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Adventný december je jedným z najkrajších mesiacov v roku, kedy prevláda slávnostná nálada, spev kolied, stôl prestretý sviatočnými a tradičnými jedlami a vysvietený vianočný stromček, pod ktorým sú na Štedrý deň pre najbližších pripravené vianočné darčeky.

Na tento deň sa teší azda každý človek na zemi. Nie však má každý to šťastie vianočné sviatky tráviť so svojimi najbližšími, dokonca ani vo vlastnom príbytku.

„Medzi nami sú žiaľ aj ľudia, ktorí nejakým spôsobom o ten svoj domov prišli, a tak mesto Rožňava v spolupráci s Diecéznou charitou v Rožňave pripravili dňa 19. decembra 2018 pre ľudí bez domova vianočné posedenie v historickej budove radnice. Posedenie otvorila vedúca odboru školstva PaedDr. Janka Mičudová. Okrem kultúrneho programu, ktorý pripravila spevácka skupina FS Haviarik pod vedením Ing. Ivana Nemčoka sa na konci posedenia rozdávali aj darčeky pre deti aj dospelých. Deti dostali darček navyše, a to novučičké teplé vetrovky, ktoré zakúpil primátor mesta Michal Domik z vlastných finančných prostriedkov,“ informovala Erika Švedová, z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu.

Ako doplnila, v príhovore primátor vyjadril úprimné ľudské porozumenie k ich neľahkej životnej situácii a prisľúbil im aj v budúcnosti pomoc a snahu zlepšiť ich životnú úroveň. „Spolu s prednostkou mesta JUDr. Erikou Mihalikovou rozdávali všetkým tradičné štedrovečerné pohostenie aj kávu. I keď sú títo ľudia bez domova, o to viac si vážia pre nich urobený dobrý skutok, každé pekné slovo či ľudský dotyk, pretože tak isto majú svoje sny, emócie, city. Niekedy stačí tak málo, aby sme urobili niekoho šťastným…a toto je méta mesta Rožňava pomáhať a vážiť si každého človeka – v tom je to veľké tajomstvo a bohatstvo života,“ dodala Švedová.

Obrazom: Sociálne slabším spríjemnili sviatky
14
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM