Peter Simon Správy

Faggioli a ostatní o tréningu: Množstvo vody a náročné podmienky

Piloti prezradili prvé pocity z tohtoročného podujatia v Dobšinej. Na tréningu voda, náročné podmienky. Trať sa však Talianom zapáčila.

Ilustračný obrázok k článku Faggioli a ostatní o tréningu: Množstvo vody a náročné podmienky
Foto: Dávid Židik / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 16. júla 2016 sa uskutočnili prvé tohtoročné jazdy v rámci podujatia Dobšinský kopec 2016. Ako sme vás informovali, počasie však divákom a v prvom rade pilotom nedoprialo. Jazdilo sa na mokrom nastavení vozidiel. Prečítajte si skrátený prepis z tlačovej konferencie Dobšinský kopec 2016 po oboch tréningových jazdách. Európska špička prezradila pocity prvých okamihov na kopci.

Kompletné výsledky po druhej tréningovej jazde nájdete TU!

Marcel Kollárik (riaditeľ)

Už si veľa pamätám, ale to čo sa udialo na prvej tréningovej jazde, tak to si ani ja nepamätám. Je pravda, že vlani sme mali počas druhej tréningovej jazdy prietrž mračien, no vtedy sme museli jazdu zrušiť. Dnes aj napriek všetkým udalostiam, ktoré sa udiali považujem deň za úspešný, pretože sme nastupovali do mimoriadne nepriaznivého počasia. Vietor nám v cieli potrhal stany, tak sme zabezpečili pre jazdcov autobusy. Mimoriadne zlé podmienky boli aj na úsekoch 12–18, kde neustále padali konáre a listy, čo ovplyvňovalo parametre a priechodnosť trate. A to nespomínam aj silný vietor na všetkých stanovištiach a hustom daždi.

Ján Slovák (primátor mesta Dobšiná)

Som rád, že aj napriek počasiu, ktoré nás nepotešilo sa nič vážne, čo by malo následky, nestalo. Stihli sme odjazdiť obidve jazdy. Za to by som sa rád poďakoval všetkým usporiadateľom, že aj túto ťažkú situáciu zvládli. Pevne verím, že počasie sa zajtra umúdri a bude lepšie ako dnes.

Čítajte tiež: Priaznivci rýchlych áut sa dočkali: Dobšinú zaplnila Európska špička, Prvé FOTO!

Simone Faggioli

Prvá tréningová jazda bola kvôli nehodám a zdržaniu náročná hlavne na koncentráciu. V tej druhej jazde, aj napriek dažďu, už som si trať dokázal viacej rozobrať a získať podklady pre jej lepšie zvládnutie v týchto náročných podmienkach na zajtra, keďže sa znova očakáva mokro. Ale aj keby nepršalo, tak dobšinská trať je veľmi ťažká, ale podmienky sú rovnaké pre všetkých.

Paride Macario

Som tu prvýkrát, no kopec je nádherný. Trať je náročná a plná výziev. Bol by som určite radšej, keby zajtra nepršalo, aby som si trať lepšie vychutnal. Po prvých jazdách si myslím, že je spolu so Štenberkom jednou z najkrajších tratí v pretekoch do vrchu v Európe.

Marek Rybníček

Už dlho si nepamätám takéto náročné podmienky. Na to čakanie sme na pretekoch do vrchu všetci zvyknutí. Trať bola pripravená dobre a v druhej jazde boli už lepšie podmienky, takže sa dalo ísť trochu rýchlejšie. Mohli sme vyskúšať nastavenie a pripraviť sa na zajtrajšie súťažné jazdy. Už sa teším na preteky.

Tomáš Kukučka

Ako relista jazdím na rôznych povrchoch, takže mne osobne tá voda vôbec neprekážala. Chcem však povedať, že obrovská vďaka patrí všetkým usporiadateľom, ktorí sa postarali, aby trať bola v takom dobrom stave aj pri týchto podmienkach. To, že olej bol na úseku až tristo metrov som netušil, lebo ja som ho vôbec nezaregistroval. A to čakanie patrí k tomu. To mne neprekážalo. Veľmi sme uvítali tie autobusy, ktoré nám v tom počasí prišli vhod, ako zázemie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM