Peter Simon Správy

Priaznivci rýchlych áut sa dočkali: Dobšinú zaplnila Európska špička, Prvé FOTO!

Dobšinský kopec 2016 už odštartoval. Od ranných hodín sa uskutočnilo administratívne a technické preberanie súťažiacich. Množstvo aktuálnych fotiek z Dobšinej nájdete v našej galérii ;)

Ilustračný obrázok k článku Priaznivci rýchlych áut sa dočkali: Dobšinú zaplnila Európska špička, Prvé FOTO!
Foto: Juraj Karika / Zdroj: Dnes24.sk

Presne o 7:00 hodine v piatok 15. júla 2016 odštartoval Dobšinský kopec 2016. Podujatie patrí medzi najvýznamnejšie slovenské automobilové podujatia, keďže je zaradený do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. V Dobšinej sa tento seriál predstaví aktuálne už po piaty krát, pričom na štart by sa podľa zoznamu prihlásených malo postaviť viac ako stotridsať štartujúcich zo siedmych európskych krajín.

Preberanie mašín a pilotov

„Koľko ich presne bude, to sa dozvieme po dnešnom, už spomínanom administratívnom a technickom preberaní, po ktorých nasleduje rozprava s jazdcami, ale aj na námestí v Dobšinej predstavenie vybratých jazdcov a autogramiáda. Po nej bude nasledovať slávnostné otvorenie pretekov a kultúrny program,“ hovorí tlačový tajomník podujatia Miroslav Majláth.

V sobotu sú naplánované dve tréningové jazdy, ktorých štart bude o 9:00 a 13:00 hodine. Vo večerných hodinách sa budú môcť jazdci, ich tímy, ale aj diváci opäť presunúť na námestie v Dobšinej, kde ich čaká druhé kolo kultúrneho programu.

Čítajte tiež: Prichystajte sa na uzávierky ciest, plus komplet cenník

Vyvrcholenie Dobšinského kopca 2016 príde v nedeľu, keď súťažiaci absolvujú dvojicu ostrých jázd, ktorých výsledok po spočítaní časov nám predstaví víťaza aktuálneho ročníka. Štart súťažných jázd je plánovaný na 9-tu a 13-tu hodinu. Po jazdách sa opäť všetci prítomní presunú na námestie, kde je o 17:30 hod. plánované vyhlásenie výsledkov a dekorovanie víťazov.

Otvorenie preteku, autogramiáda aj Kristína

Podľa slov Majlátha presne o 19:00 hodine odštartujú dve veci naraz. Prvou z nich je povinná rozprava jazdcov, ktorá sa bude konať v budove riaditeľstva Dobšinského kopca 2016. Presne v tom istom čase ožije aj námestie v Dobšinej, kde na pódium vybehne Alex Štefuca a v sprievode artistov odštartuje dlho očakávanú Oldies Párty Rádia Vlna. „Po rozprave jazdcov sa vybrané tímy presunú tiež na námestie, kde pristúpi organizátor k ich predstaveniu. Diváci zároveň budú mať možnosť získať podpis svojho vysnívaného jazdca na autogramiáde. Toto všetko by sa malo udiať presne o 19 hodine 30 minúte. O pol hodiny na to, čiže na 20:00 hodinu je prichystané slávnostné otvorenie pretekov. Nasleduje Oldies Párty Rádia Vlna, ktorú o 22 hodine preruší koncert na ktorom zaspieva Dobšinej speváčka Kristína. Po ukončení jej koncertu bude opäť pokračovať až do 02:00 hodiny Oldies Párty Rádia Vlna,“ dodal tlačový tajomník podujatia.

Obrazom: Dobšinské ulice kompletne zaplnili nadupané autá
47
Galéria
Foto: Juraj Karika / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM