Peter Simon Správy

Čo zaujalo Rožňavčanov najviac? 5 najčítanejších správ prvého májového týždňa

Prvý májový týždeň sa niesol v znamení zaujímavých správ z Rožňavy a okolia. V prehľade sa dozviete súhrn správ, ktoré vás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujalo Rožňavčanov najviac? 5 najčítanejších správ prvého májového týždňa
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia vyčistili Dobšinský kopec za jediný deň

Z okolia trate Dobšinského kopca i čiernych skládok ako Podkova, Južný portál, Pingarty a Roveň sa podarilo vďaka ich šikovným rukám zozbierať rôzny odpad počnúc od plechoviek, PET fliaš, množstva pneumatík až po kompletný plastový interiér auta.

Zdroj: Marcel Kollárik

Tá doba mala niečo do seba!

Tradičný majáles obohatený o zaujímavý sprievod obec Krásnohorské Podhradie organizuje každý rok. Inak tomu nebolo ani teraz a v nedeľu, 30. apríla 2017 na pravé poludnie sa od obecného úradu až po kemping vybral parádny retrosprievod, v ktorom nechýbali ani zaujímavé historické kusy, a tak sa nejeden návštevník vrátili do čias minulých. Aspoň v spomienkach.

Zdroj: ZŠ Krásnohorské Podhradie

Bahno v uliciach Rožňavy!

Cez naše územie sa v stredu, 3. mája 2017 vo večerných hodinách prehnala silná prietrž mračien sprevádzaná vetrom. Tá spôsobila zvýšenie hladím vodných tokov. V Rožňave a okolí bol potrebný aj zásah hasičov. Okrem profesionálov zasahovali aj dobrovoľní. Tí odstraňovali následky búrky na sídlisku Juh, kde ostali zaplavené ulice. Najviac vody sa nahromadilo na ulici Edelényskej a Kyjevskej. Kanálové vpuste taký príval vody odvádzať nestíhali.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Poklady z múzea v Betliari

Špecializované umeleckohistorické múzeum patrí v súčasnosti k najvýznamnejším a zároveň najnavštevovanejším pamiatkam na území Slovenska. Múzeum pri Rožňave navštívil aspoň raz snáď každý Rožňavčan. Za jeho múrmi sa nachádzajú rôzne pozoruhodné exponáty. Návštevník sa vďaka nim môže aspoň symbolicky vydať na cestu časom. Vybrali sme spomedzi nich presne 5 zaujímavostí.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nad Rožňavou aj tento rok horela vatra

Aj tento rok sa nad naším mestom rozhorela parádna vatra. Tohtoročná Vatra slobody v Rožňave sa niesla v znamení zábavy a dobrej hudby. Po úspešnom minuloročnom podujatí sa na vatru opäť prišli pozrieť tisícky Rožňavčanov. Celé podujatie sa konalo 5. mája 2017 na lúke nad pamätníkom Jána Pavla II. Akciu, ktorú organizovalo mesto Rožňava si nenechalo ujsť podľa slov primátora Pavla Burdigu približne 2 000 ľudí.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM