Peter Simon Správy

FOTO priamo z miesta pohromy: Bahno v uliciach Rožňavy!

Búrka sprevádzaná vetrom, ktorá sa prehnala aj cez naše mesto spôsobila nielen rozruch ale aj nemalé škody. Cesty ostali zaplavené bahnom. Pozrite si to na fotkách!

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z miesta pohromy: Bahno v uliciach Rožňavy!
18
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cez naše územie sa v stredu, 3. mája 2017 vo večerných hodinách prehnala silná prietrž mračien sprevádzaná vetrom. Tá spôsobila zvýšenie hladím vodných tokov. V Rožňave a okolí bol potrebný aj zásah hasičov. Okrem profesionálov zasahovali aj dobrovoľní. Tí odstraňovali následky búrky na sídlisku Juh, kde ostali zaplavené ulice. Najviac vody sa nahromadilo na ulici Edelényskej a Kyjevskej. Kanálové vpuste taký príval vody odvádzať nestíhali. Podľa domácich tento stav po dažďoch trvá už celú večnosť. Na zaplavené ulice sa prišiel pozrieť aj viceprimátor Dionýz Kemény.

„Po veľkej búrke sa to opakuje stále. Z okolitých svahov steká voda aj bahno. To isté čo teraz. Trebalo by sa už niekedy pustiť aj do tejto problematiky,“ uviedol obyvateľ Juhu Dušan, ktorý bol preparkovať svoje auto, keďže stálo na zasiahnutej ulici.

Na juhu okrem hasičov zasahovala aj mestská polícia, ktorá usmerňovala dopravu. „Na mieste zasahovala jednotka dobrovoľných hasičov z Rožňavy v počte troch príslušníkov na jednom vozidle. Lokálnou povodňou bola zasiahnutá ulica Edelényska a Kyjevská. Po našom príjazde bola voda na niektorých miestach až po kolená. Ihneď sme sa pustili do odčerpávania,“ uviedol veliteľ zásahu DHZ Rožňava, Peter Máté.

Prívalový dážď spôsobil rozruch aj pri Krásnohorskom Podhradí. Tam ostalo auto mimo cesty. Na mieste zasahovali hasiči z Rožňavy. Vodiči z tohto úseku hlásili poriadne zaplavené cesty.

Obrazom: Po Juhu sa valila voda aj bahno
18
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM