Peter Simon Správy

Týždňový prehľad z Rožňavy: Články s najväčším ohlasom

U nás vám nikdy nič dôležité neujde. Prinášame vám prehľad piatich článkov z metropoly horného Gemera, ktoré vás upútali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Týždňový prehľad z Rožňavy: Články s najväčším ohlasom
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Do mesta a okolia sa vracia prestížna rally

Majstrovstvá Slovenska v rally v tomto roku otvorí L Racing 10. Rally Rožňava. Jej jubilejný ročník na seba nechal čakať sedem rokov. A máme sa na čo veru tešiť. V Rožňave sa predvedú zvučné mená zo Slovenska aj spoza hraníc.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Toto nám závidia mnohí!

Ak vo voľnom čase nemáte čo robiť, vyberte sa autom cez Jelšavu do Gemerskej Hôrky, na tomto úseku cesty máte možnosť vidieť veľa krás prírody, ale aj kultúrnych pamiatok. Už hneď po Štítniku sa môžete zastaviť na Hrádku alebo pri Ochtinskej aragonitovej jaskyni. V Jelšave odbočíte smerom na Tornaľu a na tomto úseku cesty, ktorú lemuje krásna príroda sa vám objaví obec s názvom Šivetice.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Spoznávate chalana z fotky?

Pýchou Prvého slovenského literárneho gymnázia (PSLG) v Revúcej je vyučovací predmet základy žurnalistiky. Uviedla to jeho riaditeľka Ľuboslava Lacjaková, podľa ktorej je gymnázium v tomto smere na Slovensku jedinečné, nakoľko žurnalistiku u nás nevyučuje žiadna iná stredná škola.

Zdroj: TASR

Takto sa odievali starí Dobšinčania

Dobšinský kroj bol na konci 19. a začiatkom 20. storočia dôležitou súčasťou každodenného života obyvateľov mesta. Kroje sa stali nevyhnutné pri slávnostných príležitostiach ako bol krst, svadba, zábava, oslavy a aj pohreb.

Zdroj: mestodobsina.sk

Tradičné Veľkonočné trhy klopú na dvere

Už onedlho sa v našom meste uskutočnia opäť tradičné Veľkonočné trhy. My sme sa zamerali na prvé informácie a zistili, v ktoré dni a v akom časovom harmonograme sa budú konať. Predajná doba, ktorú môžu návštevníci využiť bude v prvý deň od 12:00 hod. do 20:00 hod. a ďalšie dni od ôsmej rána do ôsmej večera.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM