Peter Simon Správy

Rožňavský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

Ubehli aj posledné dni roka 2015 a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás desať zaujímavých okamihov, ktoré v uplynulý rok priniesol do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to
Zdroj: Dnes24.sk

Kalendárny rok, s ktorým sme sa len nedávno rozlúčili, nebol v Rožňave skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia, milé situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Rožňavčania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda. Pozrite si desať fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie v na rôznych miestach v Rožňave.

Už aj Rožňava sa odela do bielych šiat (foto č. 1)
Rožňavčania sa prebudili do krásneho zasneženého rána. Deti z toho mali určite radosť, ale čo dospelí? Čakalo na nich ranné odhrabávanie áut a nielen to. Čitatelia nám poslali ich ranné fotky zasneženej Rožňavy a okolia.

Príroda sa v Betliari vyhrala (foto č. 2)
Samotný kaštieľ ale aj park sú krásnym miestom na oddych či romantickú prechádzku v každom ročnom období. Minulý rok v zimných mesiacoch však lákal turistov na krásnu scenériu zamrznutého veľkého vodopádu.

V Rožňave koncertovala finalistka Americkej X Factor (foto č. 3)
Speváčka sa po dlhšej dobe opäť vrátila na Slovensko a tak nemohla vynechať ani návštevu mesta Rožňava, ktoré už pozná z predošlých rokov. Počas svojej návštevy sa rozhodla odspievať zopár piesní zo svojho repertoára aj obyvateľom mesta a blízkeho okolia.

Študenti sa vytancovali do sýtosti (foto č. 4)
Uplynulý rok sa konal jedenásty ročník populárneho študentského plesu. Podvečer sa začali zbiehali študenti a krásne vyfintené študentky, aby sa zabavili medzi svojimi a užili si plesovú noc.

Ulica, ktorej sa krásou vyrovná len máloktorá (foto č. 5)
Našli sme najkrajšie rozkvitnutú ulicu v našom meste. Jej krásu obdivoval nejeden občan nášho mesta.

Rožňavská vatra a dvojnásobný rekord (foto č. 6)
Vatra slobody a zápis do Slovenskej knihy rekordov a to hneď dvojnásobne. Nad mestom Rožňava sa zišli stovky ľudí. Spolupatričnosť občanov mesta a návštevníkov sa postarala o dvojnásobný zápis do Slovenskej knihy rekordov.

Objatia sa rozdávali aj v uliciach nášho mesta (foto č.7) V rámci projektu s názvom Hug Day patril slnečný deň v meste objatiam. Objímalo sa hlava-nehlava a srdečnému vystískaniu sa nevyhli ani úradníci, či dôchodcovia.

Prezident SR Andrej Kiska zavítal do Rožňavy (foto č. 8)
Dnes 25. septembra 2015 približne okolo 12:00 hod. sa v našom meste začali objavovať vozidlá patriace prezidentskej kolóne. Oficiálny program prezidenta, ktorý zahŕňa viacero stretnutí, sa začalo pred budovou historickej Radnice v našom meste uvítaním prezidenta a jeho delegácie. Následne sa všetci presunuli do Radnice, kde prebehlo rokovanie prezidenta s primátorom Rožňavy Pavlom Burdigom.

Divadelná premiéra zožala úspech, hlavnou postavou len 17-ročná študentka (foto č. 9) Mestské divadlo ACTORES prinieslo na slovenskú scénu zdramatizovaný svetoznámy autobiografický román pod názvom Stanica Zoo. Na doskách divadla v Rožňave svoj talent predviedla len 17-ročná študentka konzervatória.

Gospeloví speváci z Ameriky priniesli nevšednú atmosféru (foto č. 10)
Do nášho mesta sa vrátili už po niekoľký krát. Reč je o umelcoch z Ameriky, ktorí svoj talent predviedli v rožňavskej katedrále. Prítomní tak boli svedkami vystúpenia, ktoré nemá v našom okolí obdobu.

Môže vás zaujímať: Foto, Video: TAKTO vítali Rožňavčania nový rok na námestí, nechýbal ani parádny ohňostroj

Klzisko cez prázdniny praská vo švíkoch: Rožňavčania si ľad pochvaľujú

Foto: ilustračné

Rok 2015 v Rožňave: Pripomeňme si 10 zaujímavých momentov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM