Peter Simon Správy

Spravodajský súhrn uplynulého týždňa: 5 článkov, ktoré Rožňavčanov najviac zaujali

V ďalší letný týždeň sme publikovali hneď niekoľko zaujímavých článkov z regiónu. Vybrali sme päticu, ktorá u vás, rožňavských čitateľoch, zarezonovala najviac.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský súhrn uplynulého týždňa: 5 článkov, ktoré Rožňavčanov najviac zaujali
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Policajti potrebujú pomoc pri stotožnení mŕtvoly muža

Polícia žiada ľudí o pomoc. Zverejnila fotografiu muža, ktorého totožnosť zisťuje. Akékoľvek informácie k totožnosti neznámej mŕtvoly môžu občania oznámiť na známom telefónnom čísle 158.

Auto na Soroške zhorelo do tla

Hasiči z Rožňavy zasahovali pri požiari auta na Soroške. To zachvátili obrovské plamene. Auto počas jazdy vzbĺklo ako fakľa. Pri hasení museli príslušníci Hasičského a záchranného zboru použiť špeciálnu ťažkú penu, keďže už podľa veliteľa zásahu horelo aj palivo. Posádke vozidla aj s autom zhoreli všetky doklady. Vozidlo podľa vodičky nebrzdilo a horko ťažko s ním dokázala zastaviť.

Dopravu na hlavnom rožňavskom ťahu spomalila zrážka

Zrážka dvoch vozidiel spomaľovala dopravu na hlavnom ťahu cesty neďaleko Rožňavy. Okrem polície zasahovali aj hasiči. Obe autá po náraze ostali odstavené v jednom jazdnom pruhu, čo zamedzilo plynulej premávke.

Nový asfalt a obmedzenia

Známa ulica v Rožňave, ktorá sa v uplynulom období často skloňovala z dôvodu havarijného stavu, dostala nový šat. Okrem hladkého prejazdu po novom asfalte sa v tejto lokalite znížila prašnosť, ktorú pociťovali obyvatelia najmä pri stavebných prácach mechanizmov. Pribudli však nové obmedzenia.

Exponáty z Krásnej Hôrky na výstave v Bratislave

Reštaurátori sa pustili do práce. Tie najkrajšie zreštaurované exponáty budú aj vystavené na Bratislavskom hrade. Obrovská teplota pri požiari hradu Krásna Hôrka v marci 2012 poškodila množstvo vzácnych exponátov zbierkového fondu tamojšieho múzea. Veci sa však pohli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM