Peter Simon Správy

Obyvatelia a vodiči sa dočkali: Na známej ulici už nový asfalt, no pribudli obmedzenia

Známa cesta, ktorú využíva množstvo obyvateľov nášho mesta prešla kompletnou rekonštrukciou. Pribudli však nové obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia a vodiči sa dočkali: Na známej ulici už nový asfalt, no pribudli obmedzenia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Známa ulica v Rožňave, ktorá sa v uplynulom období často skloňovala z dôvodu havarijného stavu, dostala nový šat. Okrem hladkého prejazdu po novom asfalte sa v tejto lokalite znížila prašnosť, ktorú pociťovali obyvatelia najmä pri stavebných prácach mechanizmov. „Konečne sme sa dočkali, nová cesta, nové značenia na ceste. Výtlky zmizli a určite si môžeme všetci obyvatelia vydýchnuť,“ uviedla Jana, ktorá na spomínanej ulici býva už niekoľko rokov.

Evidovaný stav miestnej komunikácie podľa cestného orgánu vznikol z dôvodu realizácie vodnej stavby „Rožňava, ul. Šípková, Páterová – rekonštrukcia vodovodu“ stavebný objekt SO 02 – ul. Páterová, rozvodné potrubie. Avšak už predtým podľa obyvateľov ulice cesta nebola v najlepšom stave.

Keďže pribudol nový asfalt, cesta je v perfektnom stave a ulica Páterová je pomerne dlhá, pribudli aj obmedzenia, ktoré napríklad určujú zákaz vjazdu nákladným vozidlám a určovanie najvyššej povolenej rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu. „Som aj za osadenie tých nových značiek. Určite sa nájde niekto, kto pritlačí na plynový pedál a cez ulicu prechádzajú aj deti, či mamičky s kočíkmi. Je to správny krok, aj keď sa zjavne trošku predĺži prejazd,“ hovorí Jana.

Pozrite si v našej galérii aktuálne zábery, ako vyzerá ulica v novom šate.

Obrazom: Pribudol nový asfalt a aj obmedzenia
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM