Tomáš Šuhajda Kultúra

Rožňavská kapela Mixtape, ktorá vystúpi večer na námestí: Toto ste o dievčatách nevedeli!

Už dnes od 19-tej sa domácemu publiku v Rožňave predstaví dievčenské trio Mixtape. Krásne akustické verzie známych skladieb budú znieť na námestí v rámci hokejovej párty. Kapelu nám v rozhovore predstavila Marietta. Aha, čo prezradila na partáčky, ale aj na seba!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská kapela Mixtape, ktorá vystúpi večer na námestí: Toto ste o dievčatách nevedeli!
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí Rožňavčania vás už poznajú. Ale pre tých, čo nie, môžete predstaviť čitateľom skupinu Mixtape?

Sme akustická dievčenská kapela v obsadení: Janka Kleinová- gitara,spev, Marietta Roxerová- flauta,spev, Karmen Pál-Baláž– cajon, spev. Hráme prebraté skladby rôznych štýlov, pretože každá z nás obľubuje iný žáner od country, popu cez rock až po jazz. Samozrejme sme každá otvorená každému štýlu a v hudbe si nekladieme medze, buď sa nám skladba páči alebo nie.

Jedna vec je skupina a druhá tri dievčatá, ktoré je tvoria. Prezradíte na každú z vás nejakú pikošku, ktoré nám vás priblížia viac osobnejšie? :)

Naša gitaristka Janka sa ako 10-ročná pod vedením svojho otca naučila hrať na mandolínu, Karmen žije v muzikantskej rodine takže má blízko k rockovej hudbe a ja, keďže milujem jazz, tak som si kúpila na splátky flautu aj saxofón. Tým že sme žánrovo odlišné, tak tieto odlišnosti nás spojili a bola to pre nás výzva. Sme dobrá partička aj po ľudskej stránke čo je podľa mňa podstatná vec. Na to že hráme necelý rok tak sme si blízke a rady sa stretávame aj mimo skúšok a robíme kadejaké srandy a potom to skončí aj tak skúškou, alebo polnočným hraním na námestí keď nám hranie na akcii nestačí :-D.

Už dnes sa predstavíte na domácej pôde Rožňavčanom. Aké sú ďalšie najbližšie plány?

V Rožnave sme už hrali nie raz, ale boli to viac menej klubové akcie vo večerných hodinách. A teraz sa predstavíme širšej rožňavskej verejnosti, a veríme že hokejoví fanúšikovia venujú pozornosť aj nám. Chceme hrať čo najviac a pre všetkých, lebo nás to baví.

A čo ďaleká budúcnosť… Má Mixtape nejaký cieľ alebo sen, kde by ste to ako dievčenské trio chceli dotiahnuť?

Ďalekosiahle ciele si nedávame, keďže dievčatá majú pred sebou štúdium, a pretože momentálne pre nás cesta je cieľ. Možno niekedy v budúcnosti sa dopracujeme aj k vlastným skladbám.

Kapela Mixtape sa predstaví na Námestí baníkov už dnes od 19-tej, teda pred hokejom, ale aj počas prestávok. V prípade veľmi nepriaznivého počasia sa akcia ruší.

Foto, zdroj: facebook.com/Mix­tape

Prečítajte si tiež:

VIDEO, ktoré sa oplatí vidieť: Hokejová atmosféra na rožňavskom námestí, fandia celé rodiny!

Mixtape-Hells/Bells-Falling slowly
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM