Peter Simon Správy

Prvej súťažnej jazde hrozilo zrušenie: Celkový víťaz Faggioli, druhú jazdu vyhral Macario!

Počasie sa na Dobšinskom kopci nezlepšilo ani v druhý súťažný deň. Predpovede sa naplnili a Dobšiná sa zobudila do poriadnej búrky. Dážď síce na chvíľu ustal, no o pol deviatej začalo znova intenzívne pršať. Už prvej ostrej jazde hrozilo zrušenie. Napokon bol najrýchlejším Faggioli.

Ilustračný obrázok k článku Prvej súťažnej jazde hrozilo zrušenie: Celkový víťaz Faggioli, druhú jazdu vyhral Macario!
Zdroj: Dnes24.sk

Absolútnym víťazom podujatia Dobšinský kopec 2016 sa stal Talian Simone Faggioli (Norma M20 FC). Na druhom mieste skončil krajan Paride Macario na vozidle Osella FA30 a tretí skončil prekvapivo doteraz najväčší Simoneho rival Christian Merli (Osella FA30).

„Potom, ako o 9:30 vyrazili na trať prvé vozidlá predjazdcov sa dážď ešte zintenzívnil a trať stále viac zaplavuje voda. Organizátori sa preto z bezpečnostných dôvodov rozhodli odložiť štart prvej súťažnej jazdy na neurčito a ak sa počasie nezlepší, tak je možné, že prvá súťažná jazda bude zrušená,“ informoval hneď ráno Ľuboš Kašický z tlačového strediska.

Ako dodal, po dôslednom preskúmaní podmienok na trati sa organizátori rozhodli, že o 13:30 hod. odštartuje prvá dnešná súťažná jazda. „Všetci veríme, že ak sa nič mimoriadne nestane, tak by sme mohli stihnúť aj tú druhú súťažnú jazdu,“ dodáva Kašický.

Čítajte tiež: Faggioli a ostatní o tréningu: Množstvo vody a náročné podmienky

Odloženú prvú súťažnú jazdu vyhral Faggioli

Po dlhom čakaní zapríčinenom nepríjemným daždivým počasím vyštartovali nakoniec pretekári do prvej súťažnej jazdy so 4,5 hodinovým meškaním, no oplatilo sa vydržať. Uvedomujúc si nástrahy mokrej trate si všetci dávali väčší pozor a tak sme okrem kontaktu Srba Miljkovica (Mitsubishi) tesne pred cieľom a troch porúch vozidiel na trati nemali žiadne väčšie časové zdržanie a jazda sa stihla odjazdiť za dve hodiny.

„Absolútne najrýchlejšie časy znova patrili trojici Talianov na čele s európskym šampiónom Simone Faggiolim (Norma M20 FC). Simone síce na mokrej trati nemohol atakovať traťový rekord, ale zlepšil svoj včerajší čas o takmer tri sekundy! Druhý najlepší čas vyjazdil Paride Macario (Osella FA30) a „až tretí“ skončil prekvapivo doteraz najväčší Simoneho rival Christian Merli (Osella FA30),“ hovorí Ľuboš Kašický z tlačového strediska.

Live výsledky z ostrej nedele nájdete TU!

Najrýchlejší Slovák Drotár

Z našich sa najlepšie umiestnil Igor Drotár, ktorý svoju krásnu Fabiu R5 pretlačil v absolútnom poradí na ôsme miesto. To samozrejme stačilo na prvé miesto v MSR PAV, keď druhý Věro Cvrček (Fabia S2000) zaostal približne o dve sekundy. Tretie miesto vyjazdil Tomáš Ondrej (Fabia WRC) a štvrtý bol Ďodi Béreš so svojim monopostom Renault 2000, ktorým zároveň vyhral svoju kategóriu.

„Po prvej jazde sa súťažiaci rýchlo presúvajú dolu do paddocku, aby sa približne o 16:15 hodine stihol štart aj druhej súťažnej jazdy, ktorú nakoniec organizátori schválili po tom, čo sa v Dobšinej vyjasnilo a trať začala schnúť,“ dodal na záver Kašický.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM