Peter Simon Správy

O primátorské kreslo zabojuje aj Ján Lach: Tu je jeho oficiálne stanovisko

Kandidatúru na primátora nášho mesta oficiálne ohlásil ďalší Rožňavčan. Zahlasujte v našom malom prieskume!

Ilustračný obrázok k článku O primátorské kreslo zabojuje aj Ján Lach: Tu je jeho oficiálne stanovisko
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na svete je meno ďalšieho kandidáta na primátora Rožňavy. Ten v uplynulé dni oficiálne ohlásil kandidatúru. Poslanec mestského zastupiteľstva a bývalý zástupca primátora mesta, Ján Lach je tak v poradí tretím uchádzačom o primátorské kreslo.

Ako sme vás dávnejšie informovali, o post hlavy mesta zabojuje aj súčasný primátor Rožňavy Pavol Burdiga a poslanec mestského zastupiteľstva, Ľubomír Takáč.

„Rozhodol som sa kandidovať na funkciu primátora mesta a v nadchádzajúcich voľbách sa budem uchádzať o dôveru občanov ako nezávislý kandidát. Keď sme sa po založení rodiny rozhodovali, kde budeme žiť, tak sme uprednostnili Rožňavu pred Bratislavou. Vrátil som sa do svojho rodného mesta aj s rodinou a preto som považoval za samozrejmé zapojiť sa do verejného života mesta,“ uviedol Ján Lach.

Následne doplnil, že v roku 2011 nastúpil ako náhradník za odstupujúceho poslanca pána Viktora Baláža. „Nasledujúce tri roky som vykonával funkciu poslanca mestského zastupiteľstva. Vo voľbách v roku 2014 ma občania mesta znovu zvolili za poslanca. Od začiatku volebného obdobia do leta 2016 som vykonával aj funkciu zástupcu primátora mesta. Keď som sa presvedčil, že moja predstava o riadení mesta sa nezhoduje s predstavou primátora, požiadal som, aby ma odvolal z funkcie svojho zástupcu,“ spresnil Lach.

„Nadobudol som skúsenosti, ktoré sa dajú získať iba výkonom verejných funkcií a každodenným kontaktom s občanmi mesta. Dozvedal som sa o každodenných starostiach občanov od malicherností, až po veľmi vážne životné problémy. Mám pripravené riešenia problémov, ktoré trápia občanov. Niektoré výzvy je možné riešiť vo veľmi krátkom čase. Ďalšie si vyžadujú aj dlhodobé koncepcie, ktoré je potrebné pripraviť v spolupráci s odborníkmi,“ uviedol na záver.

Chystáte sa aj Vy kandidovať na post primátora alebo poslanca mestského zastupiteľstva? Dajte nám o tom vedieť.

Koho by ste z momentálnych troch kandidátov na primátora Rožňavy volili?

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM