Peter Simon Správy

Rožňavská radnica pokračuje v skrášľovaní: Pribudli kvetináče, nie však hocijaké, FOTO

Mesto Rožňava sa pustilo do ďalšieho rozvoja a skultúrnenia častí Námestia baníkov. Pozrite sa, čo pribudlo v srdci nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská radnica pokračuje v skrášľovaní: Pribudli kvetináče, nie však hocijaké, FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po minuloročnom skrášľovaní nášho námestia, kde pribudli v historickej časti Rožňavy nové kvetové záhony, osadenie obrubníkov, či samotná revitalizácia okolia vysadených stromov sa v srdci mesta opäť pracovalo.

„Betónové kvetináče osadené na námestí slúžili ako zábrana pred vjazdom motorových vozidiel na severnú časť,“ uvádza prednostka mestského úradu v Rožňave Erika Mihaliková. Ako dodala, vzhľadom k tomu, že tieto kvetináče boli poškodené a neestetické, sa mesto rozhodlo ich vymeniť aj s novou výsadbou. „Už minulý rok sme pristúpili k zakúpeniu samozavlažovacích kvetináčov, ktoré sú osadené na stĺpoch verejného osvetlenia. Výdavky na nákup týchto nádob boli schválené v rámci rozpočtu na rok 2016 a preto sme sa rozhodli aj tento rok pokračovať v skrášlení verejného priestranstva a zvýšeniu jeho atraktivity,“ uviedla prednostka mestského úradu v Rožňave Erika Mihaliková.

Pribudli aj takzvané pyramídy

Ako ďalej dodala, výber dodávateľa sa uskutočnil cez elektronický kontraktačný systém a výsadbu muškátov zabezpečil dodávateľ kvetináčov. „Ďalšiu výsadbu sme objednali. Na všetko dohliadali zamestnanci technických služieb,“ hovorí prednostka. „Počet kvetináčov je osem kusov a dve takzvané pyramídy. Kúpna zmluva je zverejnená v súlade so zákonom na stránke mesta,“ spresňuje informácie Erika Mihaliková.

Ako sme zistili, kvetináče sú samozavlažovacie, odolné proti vplyvom počasia a sú ľahko prenosné. Čo je samozrejme výhoda oproti tým betónovým.

Mesto využilo aj pôvodné

Pôvodné kvetináče, ktoré mesto nahradilo novými, adekvátne využilo. Ako uviedla prednostka mestského úradu v Rožňave, samozrejme len tie, ktoré niesu poškodené. „Pozemok vo vlastníctve pána Džačára slúži ako cvičisko pre autoškolu. Zámerom uloženia starých betónových kvetináčov k tomuto pozemku bolo oddeliť verejné priestranstvo od pozemku v súkromnom vlastníctve tak, aby nebolo ohrozené jeho využívanie pre potreby autoškoly počas skúšok a výcviku,“ dodala na záver Mihaliková.

Pozrite si v našej galérii fotky z novinky, ktorá pribudla na území nášho mesta.

Obrazom: Naše mesto pokračuje v skrášľovaní
8
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM