Peter Simon Samospráva

Na Námestí baníkov v Rožňave sa opäť pracuje: V rámci revitalizácie pribudli okrasné záhony

Na rožňavskom námestí je opäť rušno. Tentoraz na jeho východnej strane pribudli nové záhony. V tomto roku však ide o posledné úpravy na Námestí baníkov. Ďalšie úpravy závisia od finančných možností a rozpočtu mesta na rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku Na Námestí baníkov v Rožňave sa opäť pracuje: V rámci revitalizácie pribudli okrasné záhony
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie nášho mesta sa začiatkom leta rozhodlo upraviť a skrášliť časť historického námestia v našom meste. Lepší dojem z centra mesta majú dodávať nové kvetové záhony, osadenie obrubníkov na ich pôvodné miesto a revitalizácia okolia vysadených stromov. Na základe pokynu primátora mesta začala príspevková organizácia Technické služby mesta Rožňava začiatkom letných prázdnin realizovať revitalizáciu záhonov na východnej strane Námestia baníkov," uviedla pre náš web prednostka Mestského úradu v Rožňave Erika Mihaliková.

Ako ďalej prezradila, práce boli začaté 3. augusta 2015 a to svojpomocne s pracovníkmi Technických služieb Mesta Rožňava. Práce by sa podľa jej slov mali ukončiť koncom septembra 2015.

Pribudnú aj hojdačky

„Zatiaľ bola na tieto úpravy vyčlenená suma 3 650 eur. Po ukončení stavebných prác budú na týchto priestoroch vysadené okrasné kry a rastliny,“ vraví Mihaliková. Ďalej však prezradila, že už v najbližších dňoch budú osadené v severnej časti námestia tri detské hojdačky. Tomu sa určite potešia tí najmenší. V týchto dňoch ich je na námestí v Rožňave neúrekom, kedže rodičia s deťmi využívajú aj miestne cukrárne.

Posledná úprava tento rok!

Ako na záver povedala Mihaliková, iné úpravy sa v tomto roku neplánujú. Ďalšie však podľa jej slov závisia od finančných možností a rozpočtu mesta na rok 2016, ktorý sa zatiaľ len pripravuje. Historické námestie v našom meste začali rekonštruovať už v prvej polovici roka 2012.

Na námestí v Rožňave pribudli okrasné záhony
5
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM