Peter Simon Správy

Najklikanejšie témy uplynulého týždňa: Dianie v Rožňave a okolí v kocke

Uplynulý týždeň priniesol niekoľko spravodajských tém, ktoré medzi našimi čitateľmi zarezonovali. Prinášame vám prehľad tých najčítanejších.

Ilustračný obrázok k článku Najklikanejšie témy uplynulého týždňa: Dianie v Rožňave a okolí v kocke
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Koncert pri tuneli sa už pripravuje

Akcia, ktorá svojou jedinečnosťou prekročila hranice rožňavského okresu i celého Gemera je už predo dvermi. Jej organizátor Rudolf Pažitka nám prezradil prvé informácie. Tunel pod Homôlkou pochádza ešte z obdobia druhej svetovej vojny, no žiadny vlak jeho múrmi nikdy neprešiel. Jeden z hlavných bodov podujatia bude Slávnostné otvorenie Dobšinského rozprávkarne, jedná sa o štvorsúsošie z výjavov rozprávok P. E. Dobšinského, ktorej dominantou bude detský kolotoč.

Leto už aj v Rožňave

Po zamračených a premenlivých dňoch sa môžeme konečne začať tešiť z leta. Teplé slnečné lúče, rôzne akcie, kúpaliská a poriadne osvieženie sa chladným nápojom. Aj toto neodmysliteľne patrí k letu. Ani sme sa nenazdali a po jari prišlo to, na čo sme čakali. Brány škôl sa na niekoľko mesiacov nadobro zatvorili. Mladí si úžívajú rôzne aktivity, zábavu a rodiny si plánuju vytúžené dovolenky.

Záhadný nález

V jednej z opustených budov sa deťom naskytol nevšedný pohľad. Okamžite na miesto udalosti smerovalo aj niekoľko policajných vozidiel. V priestoroch zatopených vodou sa nachádzal objekt, ktorý pripomínal ľudskú ruku. Počas odčerpávania vody prítomní v napätí čakali na výsledok nálezu.

Na sídlisku Juh zasahovali policajti

Obyvatelia najväčšieho sídliska v našom meste zažili krušné chvíle. Na mieste zasahovali policajti. Na mladíka (21) padlo trestné oznámenie. Podľa vyjadrenia policajného hovorcu sa mal mladík nebezpečne vyhrážať. Okrem toho policajti zaistili aj dve vzduchové zbrane kalibru 5,5 mm.

Premietanie pod hviezdami aj tento rok

Relax, príjemné posedenie v prírode s rodinou, či priateľmi. Samozrejme hviezdna obloha a kopec zážitkov aj to prináša podujatie, ktoré v Rožňave začalo písať ďalšiu svoju históriu. Hviezdne štvrtky sú tu. Letné kino, ktoré neodmysliteľne patrí k akciám leta v Rožňave sa rozbehlo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM