Peter Simon Správy

Mestskí poslanci rokovali v netradičnom čase: Dôvody vnútri

Poslanci sa stretli, aby pokračovali v rokovaní. Ranné hodiny však nie všetci akceptovali.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci rokovali v netradičnom čase: Dôvody vnútri
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás nedávno informovali poslancov mestského zastupiteľstva v našom meste čakalo pokračovanie rokovaní, keďže niektorí poslanci riadne stanovené rokovanie zastupiteľstva predčasne opustili a tým znemožnili jeho ďalšie pokračovanie. Dôvodom toho všetkého bolo opätovné zaradenie bodu o zvyšovaní platu primátora nášho mesta na popredné miesta v zozname bodov rokovania.

Poslanci sa tak opäť stretli v stredu 6. júna 2016 o 6:00 hod. ráno. Podľa niektorých však bol zádrheľom práve čas, kedy rokovanie malo začať. Z prítomných 13 poslancov chýbali štyria a to Kuhn, Capák, Ocelník a Kováč. Ako bolo avizované hneď pri začatí zastupiteľstva, niektorí sa z neprítomnosti ospravedlnili. Medzi bodmi, ktoré mali poslanci v stredu ráno v programe bolo aj nekomerčné užívanie starých banských chodníkov, modernizácia a rekonštrukcia vnútorného osvetlenia budov mesta, či majetkoprávne záležitosti mesta.

Poslanci sa vyjadrili

Kuhn sa v liste adresovanom primátorovi nášho mesta ohradil na čas a žiadal, aby sa rokovalo podľa rokovacieho poriadku so začiatkom o deviatej hodine ráno. Na stretnutie sa nedostavil.

Poslanec Milan Capák tiež uviedol svoje dôvody neprítomnosti na poslednom zastupiteľstve. „Uznesením poslancov bol termín zastupiteľstviev dohodnutý na 9:00 hod. Tak isto bolo dané aj občanom Rožňavy, že ich čas na diskusiu je stanovený na 13:00 hod. a keďže tento rokovací poriadok ignoruje primátor aj prednostka, tak to nemá hlavu a pätu,“ hovorí Milan Capák.

Podľa jeho slov má primátor podchytených svojich ôsmich poslancov. „Uznášania teda sú schopní aj bez nášho názoru poslancov ako Ocelník, ja, Bischof, či Kuhn a je to smutné, že ignorujú aj našich voličov,“ uviedol poslanec Milan Capák, ktorého sme po zastupitelstve zastilhli v priestoroch mestského úradu v Rožňave.

„Ja osobne v tomto rannom stretnutí problém nevidím. A z druhej stránky, mnohé pracoviská v rámci horúčav pristupujú aj na skoršie začiatky. Z tohto hladiska malo aj toto zastupiteľstvo svoje odpodstatnenie. Vôbec mi nevadilo, že som musel ráno prísť. Ako sme počuli na stretnutí, nerobí sa z toho pravidelnosť,“ uviedol poslanec Árpád Laco.

„Je to smutné, zastupiteľstvo bolo riadne v čas naplánované na 9:00 hod. Bohužial kolegovia v ten inkriminovaný deň rokovať nechceli a celá tá práca mesta bola vlastne sabotovaná a je nás tu veľa, všetci máme svoje pracovné povinnosti, takže vlastne ten čas máme dosť plný, no rokovať musíme. Aj mne osobne sa na pokračovanie zdala najideálnejšia tá šiesta hodina ráno. Ľudí tu zastupujeme a je jedno či o šiestej, či o deviatej, my tu musíme sedieť a zastupovať občanov mesta,“ dodal pre náš web Juraj Baláž.

„Ja som nemal problém. Sme tu pre občanov a robíme pre občanov. To, že sa to ťahá už tretí deň je výsledok niekoho iného a nie nás,“ hovorí Peter Džačár.

Primátor to vysvetluje takto

„Už minulé zastupiteľstvo sme si čas vopred dohadovali. Nadpolovičná väčšina poslancov to schválila. Určite tieto skoré ranné zastupiteľstvá nebudú pravidelnosťou. Zastupiteľstvo má riadné rokovanie so začiatkom od 9:00 hod. To, že sme sa stretli o šiestej ráno nebolo zapríčinené mnou. Poslanci sú zamestnaní a tiež nemajú čas hocikedy sa stretávať,“ uviedol pre náš web primátor mesta Pavol Burdiga a dodal, že priebeh zastupiteľstva prebiehal hladko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM