Peter Simon Správy

Poslanci prerušili rokovanie: Zastupiteľstvo čaká pokračovanie

Poslanci sa stretli na zasadnutí, aby prerokovali niekoľko dôležitých bodov. Stretnutie však skončilo skôr, ako začalo. Štyria poslanci sa zdvihli a odišli preč. Vieme, kedy dôjde k prerokovaniu ďalších dôležitých bodov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci prerušili rokovanie: Zastupiteľstvo čaká pokračovanie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás nedávno informovali, mestskí poslanci Kováč, Ocelník, Kuhn a Capák vytiahli svoje hlasovacie karty a tým znemožnili pokračovaniu zastupiteľstva. Keďže z 13 poslancov chýbali Bischof, Mihók a Kemény, ktorí neboli prítomní, po odchode štvorice bolo zastupiteľstvo neuznášania schopné.

Dôvodom celého konfliktu bolo opätovné prerokovanie bodu a zvýšení platu primátora Pavla Burdigu, keď snaha poslanca Arpáda Laca (SMK) o zaradenie do programu rokovania bod č. 3 – zvýšenie platu primátorovi mesta Pavlovi Burdigovi (Most), teda nevyšla. Hneď na úvod štvrtkového (23.jún) rokovania však bod opätovne zaradil do prejednania. Poslanec Kuhn (OKS) podal pozmeňujúci návrh, aby sa bod zaradil na záver rokovania, to však neprešlo a spomínaní štyria poslanci rokovaciu miestnosť opustili.

Následne sa poslanci stretli o deň neskôr v ranných hodinách na neplánovanom zasadnutí, keďže museli do konca mesiaca jún 2016 prerokovať dôležitý bod o záverečnom účte mesta. Teraz však primátor mesta informoval, kedy príde aj k ďalším rokovaniam. " V zmysle § 12 zákona NR SR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vás pozývam na 2. pokračovanie prerušeného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Rožňave zvolaného na deň 23. júna 2016, ktoré sa uskutoční dňa 6. júla 2016 o 6:00 hod. v rokovacej miestnosti MZ," uviedol primátor mesta Rožňava Pavol Burdiga.

Čítajte tiež: Primátor Rožňavy zvoláva zasadnutie: Riešiť sa budú tieto témy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM