Peter Simon Správy

Mesto sa pustilo do jarného upratovania: Likvidácie čiernych skládok a kosenie!

Skorý príchod jari priniesol do nášho mesta aj prvé kosenie. Okrem naštartovania motorových kosačiek sa samospráva pustila aj do odstraňovania čiernych skládok.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pustilo do jarného upratovania: Likvidácie čiernych skládok a kosenie!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Väčšinu Rožňavčanov skorý príchod jari potešil, no nájdu sa aj takí, ktorí hromžia. Dôvodom je kosenie na území nášho mesta. Podľa niektorých je organizácia zlá a kosí sa v skorých ranných hodinách. S našimi otázkami sme sa obrátili na Martina Mikolaja z mestského úradu v Rožňave.

Ako nám hneď na úvod prezradil, okrem kosenia v uplynulom období vrámci Menších obecných služieb zlikvidovala samospráva tri čierne skládky. „Prvá bola pri starom cintoríne, ďalšie pri garážach na Budovateľskej ulici a na Kúpeľnej,“ hovorí Mikolaj.

Technické služby mesta Rožňava začali kosiť počas minulého týždňa centrum mesta, teraz prebieha kosenie a hrabanie sídliska Juh. „Nasledovať by malo Vargove pole a neskôr severná časť mesta. Jedno kosenie mesta trvá v prípade ideálneho počasia približne 6 týždňov. Naviac času trvá kosenie sídliska Juh tam potrebujeme približne dva týždne, ostatné časti asi desať dní. Kosenie prebieha od skorých ranných hodín, kým je teplota znesiteľná pre ľudí aj techniku. Práca koscov je fyzicky veľmi náročná, vykonáva sa na priamom slnku. Pri stúpajúcich teplotách a s blížiacim poludním sa podmienky na výkon výrazne zhoršujú,“ dodáva Mikolaj s tým, že to je jeden z hlavných dôvodov prečo sa kosenie na území nášho mesta realizuje v čo najskorších raných hodinách.

Môže vás zaujímať:

Veľké jarné upratovanie v Rožňave už čoskoro: ROZPIS rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM