Peter Simon Samospráva

Veľké jarné upratovanie v Rožňave už čoskoro: ROZPIS rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov

V jarnom období sa môžu Rožňavčania bezplatne zbaviť prebytočného nábytku a iných harabúrd z pivníc, domov a bytov. Kontajner si môžete objednať aj vy!

Ilustračný obrázok k článku Veľké jarné upratovanie v Rožňave už čoskoro: ROZPIS rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov
Zdroj: TASR

Primátor mesta a Mestské zastupiteľstvo v Rožňave vyzývajú všetky školy, organizácie, podnikateľov, obchodné reťazce a občanov mesta, aby sa zapojili do jarného upratovania a to v čase od 18. apríla 2016 do 22. apríla 2016.

„V rámci tejto akcie môžu občania priamo naložiť nepotrebný domový odpad – objemný odpad, ako aj odpad z verejných priestranstiev do objednávaných kontajnerov. Je však zakázané ukladať do pristavených kontajnerov viac druhov odpadov. Na každý druh odpadu je potrebné objednať zvlášť kontajner,“ zdôraznil Ladislav Šalamón z mestského úradu v Rožňave.

A ako bude zabezpečený odvoz? Aj na toto sme sa zamerali a zistili dôležité informácie.

  • 18. apríl – CENTRUM sídlisko STRED
  • 19. apríl – sídliská JUH , pri KASÁRŇACH a ZA TEHELŇOU
  • 20. apríl – sídliská P.J.ŠAFÁRIKA a PODRÁKOŠ
  • 21. apríl – sídlisko VARGOVO POLE
  • 22. apríl – ROŽŇAVA BAŇA a NADABULA

Šalamón ďalej informuje, že do veľkoobjemových kontajnerov nepatrí elektroodpad z domácností (chladničky, práčky, televízory, počítače), biologicky rozložiteľné odpady zo záhrad a parkov (lístie a konáre, suchá tráva), opotrebované jedlé oleje a tuky, kovy a komunálne odpady s obsahom škodlivín, ako napríklad autobatérie, monočlánky, žiarivky, výbojky, obaly znečistené škodlivinami. „S týmto odpadom sa nakladá nasledovne a to na biologicky rozložiteľné odpady zo záhrad a parkov je potrebné objednať zvlášť kontajner aby nebol zmiešaný s inými druhmi odpadov. Komunálne odpady s obsahom škodlivín, elektroodpady z domácností a nebezpečné odpady, opotrebované jedlé oleje a tuky budú vyzbierané mobilným zberom dňa 21. apríla 2016 v čase od 7:00 do 17:00 hod.,“ uviedol Ladislav Šalamón z mestského úradu v Rožňave.

Požiadavky na pristavenie kontajnerov je možné uplatniť na: Mestskom úrade – p. Šalamon L. – 3. poschodie, kanc. č. 305, číslo tel: 7773233, mobil. 0917877294 ( v čase od 8:00 hod. do 14:00 hod. )

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM