Peter Simon Správy

Súhrn spravodajstva z celého týždňa: Tieto články zaujali najviac...

Obzrite sa spolu s nami za ďalším končiacim sa júlovým týždňom. Prinášame vám päť článkov, na ktoré naši čitatelia klikali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva z celého týždňa: Tieto články zaujali najviac...
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavské deti a alkohol

Pijú pivo aj víno, chodia poza školu, rodičom berú veci, aby ich speňažili. Alkoholu holdujú deti z rôznych vrstiev. Rožňava výnimkou nie je. Len od začiatku mája boli do rožňavskej nemocnice privezené až 4 deti s intoxikáciou. Smutnou správou však je, že z týchto detí to boli 3 dievčatá, a to jedna vo veku len 14 rokov.

Oprava Baníckeho orloja v Rožňave

Fontána, ktorá je pýchou nášho mesta a je denne na očiach asi každého Rožňavčana, ale aj ľudí z okolia chátra a nerobí dobrú vizitku mestu. To sa však už mení. Práce sú v plnom prúde. Táto fontána je umiestnená v bezprostrednej blízkosti hlavnej cesty vedúcej do centra mesta. Tento skvost, bol podľa informácii nefunkčný približne 11 rokov.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Polemizuje sa aj nad Soroškou!

Výstavba ďalších úsekov rýchlostnej cesty R2 od Kriváňa v okrese Detva smerom na Lučenec, Rimavskú Sobotu a ďalej na Košice je neistá.

Zdroj: TASR

Hrušovská jaskyňa patrí medzi najkrajšie v Európe

Krásne podzemné priestory boli objavené v roku 1978. Následne sa v roku 1995 spolu s ďalšími pamiatkami stala súčasťou Svetového dedičstva UNESCO pod názvom jaskyne Slovenského krasu a Aggteleckého krasu. O rok neskôr ju vyhlásili za národnú prírodnú rezerváciu.

Zdroj: slovensky-kras.eu

Gombasecký letný tábor v plnom prúde

Gombaszögi Nyári Tábor je jedným z najväčších letných podujatí maďarskej mládeže na Slovensku. Ako uviedol organizátor podujatia Örs Orosz, tábor vznikol v roku 1928 priamo v Gombaseku. Následne sa presťahoval do obce Krásnohorské Podhradie. Tam chceli organizátori odkúpiť a vynoviť miestny kemping. Tento návrh však samospráva obce nechválila a následne sa dohodli s majiteľom areálu okolia jaskyne Gombasek.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM