Peter Simon Správy

Rožňavské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných. Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi rožňavskými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

Košická stále najobávanejšia…

„Ja by som sa za najobávanejšie miesto určil križovatku na ulici Košická. Tento úsek cesty je dosť známy častými nehodami, ktoré sú skoro na dennom poriadku. Všetko by určite vyriešila okružná križovatka, no tá sa tam ani nedá z dôvodu malého priestoru vybudovať. Autá z hora jazdia niekedy až príliš rýchlo. Stačí moment a nehoda je na svete. K tomu sa pridávajú aj chodci, na ktorých treba taktiež dávať obzvlášť pozor,“ vysvetľuje vodič Marek. Dodáva, že aj jemu sa už niekoľko krát stalo, že v zime šiel od Záhradníckej a aj po dostatočnom brzdení do križovatky vletel dôsledkom šmyku. Rovnaké miesto pritom označili aj ďalší traja naši respondenti.

Pozor na jednosmerku!

Medzi obávané miesta na rožňavských cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili ako to ďalšie jednosmernú cestu na Medzimlynskej ulici. „Tam si treba dávať veľký pozor. Asi dva krát sa mi stalo, že som si spokojne šiel hore ulicou a zrazu hop, vyskočilo na mňa protiidúce auto. Občania nášho mesta tento úsek poznajú a dávajú si pozor. Z druhej strany je tam aj značka zákazu vjazdu a prikázaný smer jazdy. No návštevníci nášho mesta z iných kútov Slovenska, či zahraničia si smelo idú rovno. Dávnejšie tam hliadkovala aj polícia, no teraz som ich tam dlhšie nevidel a určite by som privítal, aby tam boli a dávali pozor,“ upozorňuje skúsený vodič Peter.

Prednosť nedávajú všetci

Našu trojicu obávaných miest uzatvára križovatka pri nemocnici. „Vždy mám zmiešané pocity z áut, ktoré čakajú na vedľajšej, keď idem ja po hlavnej. Niektoré ledva dobrzdia a je fakt, že auto, ktoré prichádza od nemocnice nie je až tak dobre vidieť. Tuším nedávno pribudlo aj zvýrazňujúce značenie na ceste daj prednosť v jazde. Vo večerných hodinách sa však často stáva, že to vozidlá nerešpektujú a len tak prefrčia križovatkou, aj keď nemajú prednosť,“ hovorí vodička Eva.

Počet nehôd v okrese klesol

Ako nás informovala hovorkyňa krajskej polície Jana Mésarová, v okrese Rožňava sa od 1. januára 2015 do 30. novembra 2015 stalo až 432 dopravných nehôd a škodových udalostí. „Na základe štatistických ukazovateľov dopravnej nehodovosti a škodových udalostí evidujeme v okrese Rožňava celkom 190 dopravných nehôd a 242 škodových udalostí,“ spresňuje Mésarová. Ako dodáva, oproti minulému roku, kedy sa udialo na našom území 447 dopravných nehôd a škodových udalostí, je to pokles o 15 nehôd.

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na simon@global24.sk.

Môže vás zaujímať: Zrážky so zverou spôsobili v našom okrese škody za desaťtisíce: TOTO sú najrizikovejši­e úseky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM