Peter Simon Kultúra

Prežite posledný júlový víkend naplno: Kam vyraziť v Rožňave a okolí?

Posledné júlové dni ubiehajú a pred nami je víkend. Neseďte doma a vytvorte si počas voľných dní priestor na zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Prežite posledný júlový víkend naplno: Kam vyraziť v Rožňave a okolí?
Zdroj: Dnes24.sk

HuFu – Koncert na Strelnici

29. júl 2016 od 16:00 hod., Park Strelnica, Rožňava
Grilovačka na Strelnici. Ako vždy výborné špecialitky z grilu a k tomu príjemné ochladenie pri jazierku a ponuka alko, nealko nápojov. Okrem toho vystúpenie rockovej formácie HuFu. Takže o zábavu a dobrú hudbu a samozrejme všakovaké maškrty určite núdza nebude.

1. ročník futbalového turnaja PIRI-PALI CUP

30. júl 2016 od 08:00 hod., Multifunkčné ihrisko, Rožňava (sídlisko Juh) Organizátori pozývajú širokú verejnosť na prvý ročník zaujímavého športového podujatia pod názvom 1. ročník futbalového turnaja PIRI-PALI CUP. Už v sobotu sa môžete tešiť na zaujímavé futbalové výkony. Samozrejme ide predovšetkým o zábavu. Taktiež nebude chýbať ani občerstvenie.

Cyklopreteky okolo Štítnika

30. júl 2016 od 8:15 hod., futbalové ihrisko Štítnik
Neviete čo budete robiť v sobotu? Čo tak stráviť deň ďalším zaujímavým športovým podujatím. Tentoraz sa bude bicyklovať po obci Štítnik. Podľa organizátorov podujatia bude veselo. Akciu organizuje Matica Slovenská v Štítniku.

Dni obce Gemerská Hôrka

30. júl 2016 od 8:30 hod., Gemerská Hôrka
V sobotu 30. júla sa v obci Gemerská Hôrka uskutoční 21. ročník Dní obce. Program začne Medzinárodnou cyklotúrou o 8:30 hod., nasledovať bude zábava pre deti o 9:00 hod., bohoslužba v kostole reformovanej cirkvi o 11:00 hod., ukážky silných mužov a žien o 13:00 hod., slávnostný príhovor starostu obce o 14:00 hod. Po príhovore sa bude konať tanečný a spevácky program až do 17:00 hod. Nebude chýbať ani tombola. Podvečer vystúpia skupiny Cairo a Hufu. Nasledovať bude zábava do skorého rána so skupinou Csutorband. Program Dní obce zakončí parádny ohňostroj.

X. Gemerský remeselnícky jarmok

30. jún 2016 od 09:00 hod., Krásnohorská Dlhá Lúka
Množstvo majstrov pokope sa každý deň nevidí. V Krásnohorskej Dlhej Lúke sa stretnú na jednom mieste a zaujímavý deň je dozaista zaručený. Čaká vás kopec dobrého jedla, výrobkov a zábavy. Môžete sa tešiť na pravé jarmočné chvíle s ukážkami remesiel, ľudové jarmočné hry atď.

Dni obce Rudná

30. júl 2016 od 13:00 hod., Futbalové ihrisko, Rudná
Obec Rudná vás pozýva na oslavu 11. ročníka Dňa obce Rudná. Tešiť sa môžete na futbalový turnaj, a iné športové aktivity. Okrem toho si môžu zašantiť aj vaše ratolesti, keďže si pre nich organizátor pripravil zaujímavé prekvapenia. Nebude chýbať fazuľový guláš, pečená klobása a ani varená kukurica. Na futbalovom ihrisku sa o zábavu postarajú aj členky Jednoty dôchodcov na Slovensku z obce, či skupina Acoustic Nights.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

30. júl 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Rožňavské kultúrne leto 2016

31. júl 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť obyvateľov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 31. júla 2016 si môžete vychutnať podujatie pod názvom Ml. zlatokopi, past. zvonce a kreatívne dielne s Baníckym múzeom v Rožňave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM