Peter Simon Šport

Zvučné mená motošportu: Zoznam prihlásených na Dobšinskú zimu 2017 sa napĺňa

Do štartu jubilejného XV. ročníka Dobšinskej zimy ostáva ešte niekoľko dní, už dnes sa zoznam prihlásených každým dňom rozširuje.

Ilustračný obrázok k článku Zvučné mená motošportu: Zoznam prihlásených na Dobšinskú zimu 2017 sa napĺňa
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dobšinská zima 2017 odštartuje dňa 4. februára a na štarte by diváci mali mať opäť možnosť sledovať nielen súťažiacich zo Slovenska, ale aj blízkeho zahraničia.

Je síce pravda, že v ňom ešte veľké mená posádok, ktoré poznáme zo slovenských rally majstrovstiev veľmi nevyskytujú, zato zoznam súťažiacich v rámci Mini Rallycupu je už takmer zaplnený a ku dnešnému dňu tam figuruje takmer štyridsať súťažných posádok. Ak v tomto momente vezmeme do úvahy fakt, že uzávierka prihlášok končí až 29. januára 2017, treba uznať, že organizátor Autoklub EHC Dobšinský kopec a Mesto Dobšiná, ale aj fanúšikovia rally súťaží sa veru majú aj v tomto smere na čo tešiť.

ZOZNAM PRIHLÁSENÝCH JAZDCOV

Prípravnú časť Dobšinskej zimy 2017 zhodnotil tajomník súťaže Pavol Kušnier. „Zatiaľ sme spokojní. Prihlášky pribúdajú každým dňom, aj keď tu musím pripomenúť súťažiacim, že prihlasovacie vklady od nich trochu viaznu, verím však, že aj toto sa v budúcich dňoch napraví. Aj z toho dôvodu by som rád všetkých upozornil, že v prípade platby priamo na mieste, čiže v Dobšinej, bude táto položka vyššia. Počasie je výborné, neustále mrzne a už nám nasypalo aj trochu snehu. Verím, že v nasledujúcich dňoch ešte niekoľko centimetrov pripadne a my sa po minuloročnej, viac jarnej ako jesennej rally súťaži budeme môcť tešiť opäť na pravú zimnú súťaž so všetkým, čo k nej patrí,“ spresňuje Kušnier.

Organizátori v tomto roku pripravili aj nejaké úpravy na trati. „Pevne verím, že budú všetkými súťažiacimi prijaté iba kladne. Nielen množstvo súťažiacich, ale aj aktuálne počasie určite poteší aj divákov, ktorých sa každoročne v Dobšinej zíde neskutočné množstvo,“ dodal tajomník podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM