Tlačové správy

Zvažujete predať či kúpiť nehnuteľnosť? Pád cien bytov sa spomaľuje!

Ak premýšľate nad kúpou alebo predajom bytu, určite musíte poznať aktuálnu situáciu na realitnom trhu. Prečítajte si, prečo trh praje kupujúcim a prečo je najvyšší čas na predaj práve teraz!

Ilustračný obrázok k článku Zvažujete predať či kúpiť nehnuteľnosť? Pád cien bytov sa spomaľuje!
Zdroj: Dnes24.sk

(PR) – Najnižsia úroková sadzba hypotekárnych úverov, najnižšie ceny bytov a nezáujem developerov o novostavby – to je historicky najlepší koktejl pre predaj bytov na Slovenskom trhu za posledné roky a mesiace.
Správy katastra (po novom Okresné úrady) sú priam zavalené zápismi, detto banky po posledných akciách sú priam zavalené predajom bytov.

Následne sa trend posledných mesiacov (hlavne leta) postupne spomaľuje, prípadne je to viac regionálna záležitosť, tam kde prepad cien v posledných mesiacoch ešte neprebehol.

Aktuálna krivka poklesu sa zastavila na jeseň vo veľkých centrách ako Bratislava, Žilina, Prešov, Košice, hlavne v segmente 1-izbových a 2-izbových bytov. Väčšie 3-izbové byty a hlavne najväčšie 4-izbové byty zaznamenávajú ešte aj teraz postupné klesanie, ktoré ovplyvňujú vyššia cena bytov a menší okruh klientely pre kúpu týchto bytov. Byty v Bratislave sú aktuálne najpredávanejším artiklom v realitnej sfére a práve v hlavnom meste je vysoký podiel na trhu aj v sektore novostavieb.

„V menších mestách je dlhodobejšia stagnácia, ktorá je však ovplyvnená menšou flexibilitou trhu, predávajúci nezmyselne trvajú dlhodobo na cenách, ktoré absolútne nekorešpondujú s dopytom v danej lokalite.V týchto lokalitách až dlhodobá stagnácia predaja postupne donúti predávajúcich znížiť svoje cenové požiadavky a prispôsobiť sa dopytu v danej lokalite tak, ako sa to stalo vo veľkých centrách,“ opisuje súčasnú situáciu na trhu s nehnuteľnosťami arch. Tibor Kočuta, majiteľ realitnej kancelárie Reality Holding+.

Výsledné nastavenie aktuálneho trhu praje realitnej sfére, odporúčame klientom nečakať na ďalší prepad cien.

Zdroj: Arch.TiborKočuta
Reality holding+ s.r.o.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM