Eva Viestová Rôzne

Zostrih z ródea. Pozrite si adrenalínovú jazdu na býkoch!

V piatok a v sobotu prebiehal v Muráni už jubilejný XX. ročník Ródea Muráň. Návštevníci, ktorí sa sem zišli z rôznych kútov Slovenska si mohli užiť skvelé koncerty, tradičné ródeové disciplíny na koňoch, ale tento rok, po prvýkrát sa predviedli aj ko

Počasie po obidva dni vyšlo na jednotku. Stánkov so všakovakými dobrotami bolo neúrekom. Deti (aj dospeláci) sa mohli dosýta vyšantiť aj na kolotočoch. Počas oboch dní sa tu premlelo niekoľko tisíc ľudí. V piatok podvečer sa otvorili brány tohtoročného Ródea. Večer už patril skupine IMT Smile, ktorá to poriadne roztočila.

[color=#0099ff]­V sobotu si už ľudia okrem poriadneho tepla mohli užiť šikovnosť jazdcov na koňoch a prácu s dobytkom. Jazdci opäť predviedli svoju šikovnosť a zručnosť práce so svojimi štvornohými miláčikmi. Podvečerná jazda na býkoch bola poriadne adrenalínová. Jazda na býkovi je rovnakou súčasťou rodea a zaujímavá je tým, že nikto dopredu nevie, či zvíťazí kovboj alebo býk. [/color]

//„Pri tomto vystúpení však musíme dbať na maximálnu bezpečnosť. V aréne sú klauni pripravení okamžite zasiahnuť. Modrinám a drobným úrazom sa však jazdci aj tak nevyhnú. Mimoriadne dôležité je, aby boli disciplinovaní aj diváci. Zvieratá sú nabudené a hoci sú už bez jazdca, nikdy neviete, či neudrú aj do ohrady,“ //povedal Vladimír Pandula z Paint Horse Clubu.

[blockquote]Večer už patril koncertom – Pavla Hammela a Heleny Vondráčkovej. Neskoro v noci ešte poriadne rozprúdila zábavu country kapela Betliarske Vidly. Ródeo má v Muráni tradíciu. Prvé tri ročníky sa konali na Veľkej lúke na Muránskej planine. Od roku 1996 sa ródeo presunulo do obce Muráň do areálu, ktorý úplne vyhovuje rodeovým súťažiam.[/bloc­kquote] // „Rozhodnutie organizovať ródeo v rámci obce neľutujeme, veď kone majú na Muráni dlhoročnú tradíciu.“// povedal Roman Goldschmidt, starosta Muráňa. //„Pomaly už začneme rozmýšľať nad tým, čím prekvapíme ľudí na budúci rok, aby sme ich do Muráňa pritiahli ešte viac,“ //dodal.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z MURÁŇA.[/si­ze][/color]

info : Revúca24/tasr

Zostrih z ródea. Pozrite si adrenalínovú jazdu na býkoch!
1
Galéria
Rodeo Muran2012
64
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM