Radka Deckerová Od Vás

Zóna M

Rožňava získala z Úradu vlády podporu na projekt "Ja-ty-my-vy", súčasťou ktorého je zriadenie a prevádzkovanie voľnočasového priestoru s názvom Zóna M.

Výborná myšlienka, ktorá sa realizuje v mnohých európskych mestách a mestečkách už dlhé roky, je v našom meste viac ako vítaná. Ešte pred samotným spustením sa však objavilo niekoľko nezrovnalostí, o ktorých by podľa mňa mali Rožňavčania vedieť.

Mesto Rožňava vyhlásilo 15. marca verejnú neanonymnú súťaž, ktorej výstupom má byť logo Zóny M. Stručný náčrt celého projektu a propozície k súťaži si môžete prečítať na internetovej stránke mesta.

V nich ma zaujali tri nedotiahnuté časti, ktoré môžu mať v konečnom dôsledku negatívny dopad na celú súťaž a najmä na bezproblémové spustenie projektu Zóny M.

Po prvé:

Súťaž bola vyhlásená zverejnením na internetovej stránke mesta v utorok 15. marca 2011. Už 25. marca bude však súťaž uzavretá. Myslím si, že 10 dní (vrátane víkendu) nie je dostatočný čas na to, aby bol pripravený a doručený dostatočný počet návrhov v zodpovedajúcej kvalite podľa zverejnených kritérií.

Netuším, prečo musela byť súťaž vyhlásená až v polovici marca, keď bolo vopred jasné, že koncom apríla sa bude Zóna M otvárať (a tam sa vyhlásia aj výsledky súťaže). Napadajú mi tri možnosti, prečo bol čas na vyhotovenie návrhu loga stanovený na 10 dní: buď sa súťaž tak neskoro vyhlásila úmyselne, alebo sa na ňu zabudlo. Treťou možnosťou je jej vedomé vyhlásenie na taký krátky čas, pretože sa kompetentný domnievali, že je dostatočný.

Obávam sa, že ani jedna možnosť nie je pre tento projekt dobrou možnosťou.

Celý text si môžete prečítať tu: http://radokovacs.sk/…ko-vykrocime

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM