Peter Simon Správy

Známy filmový festival sa objavil aj v našom meste: Viac ako 300 prihlásených autorov z 53 krajín sveta

V Rožňave bol festivalový program poskladaný z filmov pre detského a mládežníckeho diváka v dopoludňajších hodinách a v podvečerných premietaním srbského filmu Mamarosh pre širokú verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Známy filmový festival sa objavil aj v našom meste: Viac ako 300 prihlásených autorov z 53 krajín sveta
Zdroj: Mesto Rožňava

Hlavným dejiskom Medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák boli aj tento rok Košice.

Od 7. do 10. júna 2017 sa na 23. ročníku tohto jedinečného festivalu svojho druhu v Európe premietalo množstvo zaujímavých dokumentárnych filmov. Odborná porota vybrala tie najlepšie filmy spomedzi vyše 300 prihlásených autorov z 53 krajín sveta.

V Rožňave bol 8. júna festivalový program poskladaný z filmov pre detského a mládežníckeho diváka v dopoludňajších hodinách a o 19.00 premietaním srbského filmu Mamarosh pre širokú verejnosť.

Pred večerným premietaním sa predstavila srbská skupina The Ripple, ktorá svojim repertoárom potešila všetky generácie divákov. „Všetko sa to v Rožňave konalo v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera. Sprievodným programom bolo čítanie s deťmi a pre deti pod názvom Nerušte ma čítam, ktoré už po 4. krát zorganizovala Gemerská knižnica Pavla Dobšinského pod záštitou primátora nášho mesta. Súčasťou festivalu bolo aj oceňovanie najlepších filmov, na ktorom si cenu od primátora Pavla Burdigu 10. júna v Košiciach prevzal Ruud de Bruin z Holandska za nórsky film Priekupníci z Osla,“ prezradila kultúrna referentka, Lenka Leštáková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM