Peter Simon Správy

Známu chatu na Volovci opravujú: Obnova niektorých častí prišla naozaj v poslednej chvíli, FOTO

Chata, ktorú pozná azda každý Rožňavčan sa obnovuje. Naplánovaných je viacero prác, niečo sa už stihlo a iné zas ešte len príde. Pozrite si, čo všetko sa dočká rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Známu chatu na Volovci opravujú: Obnova niektorých častí prišla naozaj v poslednej chvíli, FOTO
7
Galéria
Foto: Silvia Takácsová / Zdroj: Dnes24.sk

Majiteľom chaty Volovec je Združenie klubu turistov "Volovec " pri obci Čučma. Tento klub vznikol v roku 1998. O chatu sa starajú jednotliví členovia tohto klubu v rámci dovoleniek alebo osobného voľna.

Chata je otvorená celoročne, od septembra do konca júna cez víkendy, od piatku do nedele. Počas prázdnin je otvorená nepretržite, a striedajú sa v nej členovia-chatári v rámci možností. Dlhoročný nápor turistov z nášho mesta, ale i blízkeho, či ďalekého okolia zanechal svoju daň. Chata musí slúžiť aj v zlých podmienkach. Po dlhých rokoch tak musela prísť rekonštrukcia. Vynovia viacero vecí.

Všetky veci ohľadom rekonštrukcie a aj materiál sa hore vynáša terénnymi vozidlami. „Činnosť chaty však nie je obmedzená,“ spresnila Silvia, ktorá sa na prácach podieľa.

Podľa jej slov bola chata postavená v roku 1933, v 60. až 70. rokoch bola kompletne opravená, zaviedla sa elektrika a vybudoval sa vodovod. Pred približne 10 rokmi bola podmurovaná terasa, nakoľko sa prepadávala a bola maľovaná strecha. Po desiatich rokoch sa musí opravovať opäť.

„Na celej chate prebieha rekonštrukcia, boli urobené komíny, vymaľovaná spoločenská miestnosť. Teraz prišiel rad na terasu. Obnova terasy už bola veľmi potrebná, nakoľko trámy už boli zhnité. Rozobrali sme ju a pracuje sa na obnove. Momentálne sa čaká aj na výrobu nových okien. Na pláne je ešte rekonštrukcia izieb, vybudovanie sprchy a wc, ale na to sú potrebné ešte finančné prostriedky,“ povedala Silvia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM