Správy

Známi rožňavskí metalisti idú krstiť svoj druhý album: Chystá sa večer plný skvelej hudby a zábavy

Kapela RENAISSENSE reprezentovala Rožňavu na rôznych súťažiach a festivaloch v zahraničí i na Slovensku. Za zmienku určite stojí aj účinkovanie na najväčšom metalovom festivale na svete – Wacken Open Air v Nemecku.

Ilustračný obrázok k článku Známi rožňavskí metalisti idú krstiť svoj druhý album: Chystá sa večer plný skvelej hudby a zábavy
Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavská formácia RENAISSENSE je v hudobnom svete zástupcom progresívneho metalu. Pre ich tvorbu sú typické prepracované melodické pasáže a pestré zmeny v skladbách. Kapela reprezentovala Rožňavu na rôznych súťažiach a festivaloch v zahraničí i na Slovensku.

Nový album známej kapely z Rožňavy

Za zmienku určite stojí aj účinkovanie na najväčšom metalovom festivale na svete – Wacken Open Air v roku 2015 v Nemecku. Okrem vystúpení majú na konte aj dva albumy. Práve ich posledný počin „Past in Devotion“ sa chystajú „privítať“ a pokrstiť už koncom augusta.

„Náš nový album dostal názov Past In Devotion, v preklade „Minulosť v oddanosti“ a nachádza sa na ňom 11 hudobne pestrých skladieb. Nájdu sa v nich milovníci tvrdého metalu a rocku ale aj akustickej hudby. Album sme nahrávali v Spišskej Novej Vsi v štúdiu Recording studio 11:11 a zvukovú réžiu mal na starosti skúsený zvukár Pavol Fecík, majster vo svojom odbore. O vizuálnu časť albumu sa postaral maliar a grafik, Dobšinčan Róbert „Bulba“ Litványi,“ uviedla klávesáčka, Petra Bangóová.

Ako doplnila, spojiť všetky ich nápady a myšlienky, vytvoriť z nich zmysluplný celok a nahrať ich im trvalo 5 rokov. „Nie je to krátka doba, no chceli sme to urobiť najlepšie, ako to len v rámci našich možností a schopností šlo. Podarilo sa nám to aj vďaka našim priateľom a spriazneným podporovateľom, ktorí nám dôverovali a vložili do toho vzácnu energiu v podobe svojho času, aj finančných prostriedkov. Patrí im všetkým naša velikánska vďaka a úcta,“ doplnila Bangóová.

Zasiahla korona

Krstiť sa malo už skôr a to v apríli, neočakávané udalosti súvisiace s pandémiou však zasiahli aj oblasť kultúry a tak sa opäť čakalo.

„Krst sa nezrušil, ale presunul na iný termín. Všetky záležitosti sme už mali pripravené, a preto sa o zrušení ani neuvažovalo, zmenil sa dátum a čo sa týka miesta, interiérové prostredie vystrieda svieži vzduch. Naše odhodlanie privítať nové CD nenaruší žiaden vírus a pevne veríme, že čakanie prinesie zaslúžené ovocie a všetci budú spokojní,“ povedal bubeník kapely Laco Majernyík.

Symbol kapely

„Fénix je vták z gréckej mytológie. Symbol našej kapely. Predstavuje znovuzrodenie. Prináša niečo nové. Predstavíme vám náš nový, v poradí druhý album. 29. augusta o 20:00 hod. môžete aj vy byť súčasťou jeho krstu vo vonkajšom areáli podniku Rakwa music club,“ doplnil spevák kapely, Marko Hundža.

„Album nám príde pokrstiť výborný multiinštrumen­talista z kapely Persona Grata – Peter Luha. Odohrá pred nami koncert, ktorý ulahodí každému hudobnému fajnšmekrovi. Pripravujeme večer plný skvelej hudby a zábavy a budeme radi, keď naši kamaráti, známi aj neznámi budú súčasťou uvedenia nášho CD do hudobného vesmíru. Album sa nebude polievať, pokrstí sa niečím iným, ale to už nebudeme vopred prezrádzať. Prídťe a uvidíte,“ dodal gitarista, Ľubo Sentpetery.

Album pochválil aj známy Eugen Pál-Baláž

Album sa ešte pred oficiálnym uvedením dostal do obehu a zožal nejednu pochvalu a kladnú spätnú väzbu. Veľmi pozitívne ho hodnotil aj populárny hudobník z Rožňavy, Eugen Pál-Baláž. Podľa jeho slov sa jedná o krásnu a rozmanitú hudba plnú nápadov, kvalitne zahratú a nahratú. „Výsledný zvuk prvotriedny. Album je nad slovenské pomery,“ povedal na záver Eugen Pál-Baláž.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM