Radka Deckerová Iné športy

Zlato a striebro na medzinárodnom turnaji CEFTA

Dňa 18.6.2011 malá výprava domáceho TAEKWONDO klubu HAKIMI reprezentovala mesto Rožňavu na medzinárodnom turnaji CEFTA – turnaj olympijských nádejí. Tento krát sa turnaj konal v Poľsku – Boleslawiec. Je to turnaj 4 štátov (Poľsko, Česko, Maďarsko a S

Domáci klub reprezentovali Róberta Lebovská a Adrián Angyal s trénerkou Norou Kiššovou. Obaja v kategóriách juniori mali zápasy v trvaní 3 kolá po 2 minúty, bolo to kondične dosť náročné. Róberta vyhrala s prevahou prvý zápas, kedy za vyrovnaného stavu 5:5 dotiahla zápas do víťazného konca na stav 11:5 a druhý vyhrala za stavu 12:1. Využívala aj zložité kombinácie kopov, kopy na hlavu, zadné kopy, svoje súperky deklasovala na maximum. Adrián za ňou ničím nezaostal, svoj prvý zápas vyhral 19:1, poslednou technikou bolo technické KO v druhom kole zápasu – výsledkom bolo zranené obočie súpera. Druhý zápas bol smoliarsky, kedy v podstate vyhratý zápas nedokončil pre zranenie zápästia, doba liečenia 2–4 týždne. Zlatú medailu musel prenechať súperovi. Hodinu a pól sme strávili na úrazovke v miestnej nemocnici. Aj keď sa tohto ročníka zúčastnilo málo pretekárov, nakoľko to bol dátum, kedy sa konal aj známy turnaj v Česku – Czech Open, tak Slovenská výprava 10 pretekárov nezahanbila a zápasníci si na svoje kontá pripísali zo 70% zlaté medaily.

Trénerka klubu Nora Kiššová, 4.DAN, bude mať tú možnosť a v júly v tomto roku sa po 5 rokoch druhý krát vracia do kolísky Taekwondo WTF – do Kórei. Priamo v Soule, v Kukkiwone – kde sídli vedenie Svetovej Federácie Taekwondo (WTF) sa zúčastní 5 dňového kurzu pre poomsae (súborné cvičenia) a po absolvovaní získa ako prvá zo Slovenska certifikát Inštruktora poomsae 3.Triedy. Poďakovanie patrí firme AGROTRADE GROUP spol. s r.o., vďaka ktorej sa po druhý krát splní jej sen a tým je návrat do kolísky Taekwondo WTF, do Kórei.

taekwondo_cefta
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM