Peter Simon Kultúra

Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Rožňave môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Rožňave môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

EXPEDIČNÁ KAMERA

10. marec od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Festival cestovateľských dokumentárnych filmov 2015 180 min. MP 2eurá. Dobrodružstvo, odvaha, divá príroda, extrémne výkony a cestovateľské zážitky vo výbere najlepších filmov uplynulej sezóny.

Slušné dievčatá sa nepozerajú

10. marec 2016 od 17:30 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Prvá výstava 4. ročníka cyklu Rožňavské radiály, vystavujúca diela niekoľkých umelkýň a dizajnérok. Kurátorkou výstavy je Silvia L. Čúzyová. Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 10. marca 2016 o 17:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.

AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI

11. marec 2016 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Porozumieť ženám? Nemožné(?). Nahliadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení sa svetu žien a riešenia dilemy: s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien a ich večných mánií. Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod.

CESTOVATEĽSKÉ KINO

11. marec od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Trabantmi a Jawou Austráliou a Indonéziou, CZ/SK/PL 2015 120 min. MP predpredaj 4 eurá / na mieste 5 eur. Šesť mesiacov, 15 291 kilometrov a deväť ľudí v žltej ponorke… Videá, slideshow, prezentácia a rozprávanie. Marek Slobodník a 58-ročná JAWA 250 na expedícii so známym českým cestovateľom Danem Přibáněm a jeho žltými trabantmi.

Mestská bedmintonová liga 2016

12. marec 2016 od 9:00 hod., Športová hala, Rožňava
Organizátori srdečne pozývajú na 7. kolo Mestskej bedmintonovej ligy v Rožňave.

POLEPETKO

13. marec 2016 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Na známosť sa všetkým dáva, že nová rozprávka od zajtra sa hráva. Ak začujete čarovný zvon, prichádza k vám divadlo Clipperton. A v tejto pestrofarebnej zemi žije jeden chlapec, len je trošku popletený. A keďže chaos vždy zmení všetko, volajú ho Polepetko.

Kino Apollo

13. marec od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Mirage – dráma Maďarsko/Slovensko 2014 90 min. MP12 2 eurá, v pôvodnom znení s titulkami Réžia: Szabolcs Hajdu Hrajú: Isaach de Bankolé, Razvan Vasilescu, Orsolya Török Illyés, Attila Mokos. Moderný western o rasizme, rovnoprávnosti, moci a slobode v hlavnej úlohe s hviezdnym Isaachom de Bancolé.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM