Radka Deckerová Od Vás

Žiačka (13) z Rožňavy odvahu nezaprie: Takto vyspovedala hviezdu jojkárskeho seriálu!

Mladá a talentovaná žiačka zo základnej školy akademika Jura Hronca v Rožňave vyspovedala JOJ-kársku hviezdu zo seriálu Pod povrchom.

Ilustračný obrázok k článku Žiačka (13) z Rožňavy odvahu nezaprie: Takto vyspovedala hviezdu jojkárskeho seriálu!
Zdroj: Dnes24.sk

Je mladá, krásna a talentovaná. Má všetky vlastnosti, aby sa v budúcnosti stala úspešnou hereckou divou. Hrala v seriáloch Aféry a Pod povrchom. Hoci je už v mladom veku mediálne známou osobnosťou, ostáva stále prirodzená, jemná, ústretová. Reč je o Márii Havranovej, ktorá tvrdí, že za jej úspešne rozbiehajúcou kariérou stojí i jej rodina.

Čo by si o sebe v krátkosti povedala/pred­stavila si sa?

Tak teda… Moje meno je Mária Havranová, volajú ma Mary alebo Mara. Mám 18 rokov, bývam v Čajkove a je to taká malá pekná obec blízko mesta Levice. Študujem už štvrtý rok hudobno-dramatické umenie na Súkromnom konzervatóriu v Nitre. Od svojich 3 rokov veľmi rada spievam, taktiež mám rada veľa pohybu, tanec, hudbu a divadlo. Asi ako každý herec. Ako vieš, účinkujem v seriáli Pod povrchom a je to moja prvá veľká úloha. Dovtedy som mala možnosť si zahrať len epizódnu postavu v seriáli Aféry. Takže je to obrovská skúsenosť do života.

Si veľmi aktívna a živá osoba. Kedy si sa rozhodla pre povolanie herečky?

Keď som sa rozhodovala, kam pôjdem na strednú školu. Ako ôsmačka som rozmýšľala ako ďalej a nevedela som si predstaviť, že celé dni budem len sedieť za lavicou. Potrebujem sa hýbať, a vtedy som sa rozhodla, že pôjdem študovať na konzervatórium, keďže som ešte dva roky predtým navštevovala divadelný súbor mladých v Tlmačoch.

Z koľkých uchádzačiek ťa vybrali do roly Zuzky v seriáli Pod povrchom?

Neviem ti povedať, koľko prišlo dievčat, len viem, že som bola prvá a nechali si ma tam, až kým nevyskúšali ešte pár dievčat. A ostatné poslali domov.

Som rada, že si vybrali práve teba. Bolo pre teba ťažké stotožniť sa s rolou Zuzky?

Ďakujem veľmi pekne. Musím povedať, že v istých veciach to bolo náročné a naopak, v iných vôbec. Hrala som postavu v rovnakom veku, len tie povahy máme odlišné.

Postava Zuzky to v živote nemá najľahšie. Všímam si, že si v seriáli aj pekne oblečená… Vyberáš si oblečenie ty sama

Nie, oblečenie a make-up mali na starosti šikovné ženy. Ja mám úplne iný štýl obliekania a nie je asi v ničom podobný s tým Zuzkiným.

Ako si sa spriatelila s hercami? Sadla si si aj s malou Viky? V seriáli sa dosť hádate, ako je to mimo kamier?

S hercami som sa spriatelila veľmi rýchlo, nakoľko boli hrozne milí, mala som so všetkými dobrý vzťah, takže sa mi s nimi aj veľmi dobre spolupracovalo, a vždy, keď som potrebovala, mi pomohli, hlavne teda Marko. Sadla som si aj s Viky, samozrejme. Svojim menom teda Vanda. Je to jedno milé, malé, zlaté, šikovné a inteligentne dievča na svoj vek. Bolo s ňou kopec zábavy a určite sme sa nehádali, nebolo prečo. Je to úžasné dievčatko.

Aké to bolo stáť prvýkrát pred kamerami? Mala si trému? Mala si obavy, že zabudneš text?

Moja prvá skúsenosť pred kamerami bola teda v seriáli Aféry. Pamätám sa, že som sa hrozne bála. Mala som veľkú trému, ale keďže režisér a štáb boli veľmi milí a ohľaduplní, išlo to veľmi ľahko. Ale kamery sa mi zapáčili. A čo sa týka textov, tie som musela vedieť vždy a pokiaľ ich viem dobre, tak ma nič nevyhodí. Ale stane sa, že vypadnú.

Taktiež by som sa ťa chcela opýtať, kto je tvoj herecký a hudobný idol?

Poviem ti len to, že som človek bez najobľúbenejších vecí. Nemám nič najobľúbenejšie, čiže by sa mi odpovedalo veľmi ťažko.

Aké sú reakcie ľudí, keď stretnú napr. v meste?

Veľmi sa tým pravdu povediac nezaoberám, pretože to ani nevnímam. Všetko je pre mňa také, aké bolo aj predtým. Ale samozrejme, keď to ľudia dajú tak okato najavo, všimnem si to. Väčšinou sú to tie prekvapené pohľady so slovami „to je ta herečka, nie?“ Ale stalo sa mi už, že ma aj zastavili na podpis alebo fotku, je to veľmi milé.

Verím, že človeka to dokáže potešiť Aké boli reakcie tvojich blízkych, keď si im oznámila, že si získala rolu Zuzky?

Pochopiteľne sa veľmi tešili. A ja takisto. Mám úžasnú rodinu a zakaždým jedným mojim úspechom stoja aj oni, lebo ma vždy podporujú.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa osobných a pracovných úspechov.

Zdroj: Simona Uhliarová, upr. PhDr. Zuzana Ujházyová

Žiačka (13) z Rožňavy odvahu nezaprie
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM