Správy

Žiaci z Jelšavy uspeli v súťaži Vitajte v našom regióne: Porotu zaujala prezentácia regiónu

Žiaci Základnej školy s materskou školou v Jelšave obsadili v aktuálnom ročníku súťaže Vitajte v našom regióne tretie miesto v kategórii najzaujímavejšia prezentácia regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci z Jelšavy uspeli v súťaži Vitajte v našom regióne: Porotu zaujala prezentácia regiónu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala pedagogička školy Martina Kolesárová, ich súťažný tím v zložení Lucia Ďurianová, Jana Ďorďová, Dušana Krejsová, Vivien Géreczová a Michal Drevňak prezentoval mesto Jelšava jeho kultúrno-historickými pamiatkami a možnosťami turistiky v okolí.

„Žiaci sa na súťaž pripravovali tvorením informačných panelov, propagačných materiálov a prezentačných predmetov. Úspech nám priniesol obrovskú radosť, pretože sme sa na nej zúčastnili po prvý raz,“ priblížila Kolesárová, podľa ktorej sa žiaci vďaka tomuto programu naučia lepšie orientovať vo svete cestovného ruchu a zapájať sa do diania vo svojom okolí tak, aby hľadali nové riešenia pre rozvoj podnikania a aktívnu turistiku vo svojom regióne. Za ďalšiu výhodu považuje i zlepšenie komunikačných a prezentačných zručností.

Získané ocenenie je podľa nej o to vzácnejšie, že v konkurencii 46 tímov boli len dve základné školy a navyše jelšavskí žiaci sa na súťaž nepripravovali v rámci učebného predmetu, ale iba v záujmovom krúžku. „Tam si založili vlastnú cestovnú kanceláriu Better Times, spoluorganizovali akciu historických hier v miestnom kaštieli, ale tiež výlety do kostolov v okolí či do Ochtinskej aragonitovej jaskyne pre žiakov našej školy,“ načrtla niektoré aktivity pedagogička s tým, že do súťaže sa plánujú zapojiť aj v budúcom roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM