Peter Simon Správy

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Rožňave: FOTO a VIDEO z námestia

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko aj na Námestí baníkov. Ako to vyzeralo priamo v Rožňave?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie za slušné Slovensko v Rožňave: FOTO a VIDEO z námestia
48
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok, 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani mesto Rožňava. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou uskutočnilo na Námestí baníkov v centre Rožňavy.

Na akciu dohliadali policajti, zhromaždenie sa po celý čas nieslo v pokojnom duchu.

Ako uviedol pre náš web jeden z organizátorov tohto zhromaždenie Rado Kovács, účasťou Rožňavčanov bol príjemne prekvapený. „Bol som šokovaný, keď som videl, koľko ľudí prišlo na Námestie baníkov a samozrejme aj šťastný, že ľudia z Rožňavy a okolia prišli v takomto hojnom počte. Bolo ich približne 400. Ľudia pochopili o čo vlastne ide,“ povedal pre Rožňavu 24.sk Rado Kovács.

„Myslíme si, že vyjadrenie občianskeho postoja v demokratickej krajine v Európskej únii je niečo také samozrejmé v situácii, ktorá je dnes na Slovensku, že sme nezaváhali ani na sekundu a prišlo nám to prirodzené,“ doplnil Kovács.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Na stretnutí sa davu ľudí prihovorilo viacero Rožňavčanov a na záver odznela hymna.

Účastníci zhromaždenia mohli okrem zapálenia sviečok nechať svoj odkaz i odtlačkom rúk alebo nápisom červenou farbou na čiernom plátne.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek a video priamo z námestia.

Obrazom: Zhromaždenie „Postavme sa za slušné Slovensko“ v Rožňave
48
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM