Peter Simon Rôzne

Zbierka v Rožňave, ktorá vás chytí za srdce: Aj maličkosťou sa dá skutočne pomôcť

Niekedy naozaj malý detail môže zmeniť život. Obzvlášť to platí o malých žiačikoch, pre ktorých ani pero, či ceruzka nemusí byť úplnou samozrejmosťou.

Ilustračný obrázok k článku Zbierka v Rožňave, ktorá vás chytí za srdce: Aj maličkosťou sa dá skutočne pomôcť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská katolícka charita v spolupráci s Diecéznou charitou v Rožňave organizuje už siedmi ročník zbierky školských pomôcok. Darovať je možné nové i použité, no stále funkčné, perá, zošity, pravítka, fixky, peračníky, tašky.Vyzbierané veci budú rozdelené do rodín zo sociálne slabších pomerov.

Zbierka sa uskutoční v období od 1. júna do 19. augusta 2016. „Do aktuálnej zbierky sa môžu zapojiť ľudia darovaním nových i použitých, avšak stále funkčných pier, zošitov, pravítok, fixiek, peračníkov, tašiek a iných vecí, ktoré môžu deti pri štúdiu v škole využiť. Vyzbierané predmety budú následne rozdelené do rodín zo sociálne slabších pomerov, a deťom z charitných detských domovov,“ uvádza koordinátor zbierky Ján Michalský.

V Rožňave sa nepotrebné školské pomôcky môžu odovzdať na Diecéznej Charite – Rožňava, ulica Kósu-Schoppera 141/22. Kontaktnou osobou je Eva Hricová a zber sa uskutoční v horeuvedenom dátume stále od 8:00 – 15:30 hod.

Ako dodal, na Slovensku je počas trvania zbierky k dispozícii celkovo 39 zberných miest, kde môžu jednotlivci, skupiny alebo aj organizácie darovať nové alebo použité školské pomôcky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM