Peter Simon Správy

Zažite piknik v štýle 1890: V Betliari aj takáto historická mašina

Rožňavčania a aj turisti si môžu na vlastnej koži vychutnať Andrássyovský piknik v historických kostýmoch s hudbou.

Ilustračný obrázok k článku Zažite piknik v štýle 1890: V Betliari aj takáto historická mašina
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Doprajte si piknik v krásnom prostredí pri živej hudbe. Ten sa v areáli pred historickým kaštieľom v Betliari uskutoční v sobotu, 15. júla 2017 so začiatkom od 14:00 hod.

Tento rok sa podujatie pri fontáne koná v šate historického seriálu 1890, preto tam samozrejme nemôže chýbať aj niečo z tejto snímky, a na čo sa vlastne môžeme tešiť? To nám už prezradila kultúrno-propagačná manažérka múzea, Judita Krajčiová.

Ako povedala Krajčiová, Betliarske múzeum obnovilo tradíciu piknikov v parku pri kaštieli podľa vzoru aristokratických zvykov pred troma rokmi. Aj tohto roku sú vítaní všetci, ktorí chcú zažiť nezabudnuteľné chvíle na anglickom trávniku, kde kedysi piknikovala európska smotánka.

„Na lúke pred kaštieľom bude znieť cigánska hudba v podaní kapely Classic Gipsy Music, o zábavu pre deti sa postará divadlo Theátrum a pre najmenších budú pripravené aj kostýmy na fotografovanie. Návštevníci sa budú môcť pred kaštieľom vyfotiť s historickým automobilom Jánosa Mártona zo seriálu 1890 a tiež s aristokratickou spoločnosťou v historických kostýmoch,“ spresňuje Judita Krajčiová.

Podľa jej slov sa budú podávať šľachtické piknikové pochúťky a rôzne špeciality z regiónu. „Tak ako po iné roky aj teraz sú vítaní účastníci v historických kostýmoch. Návštevníci, ktorí prídu oblečení podľa módy z roku 1890, môžu absolvovať prehliadku kaštieľa a výstavy „1890 Seriál vs. história“ zdarma,“ doplnila Krajčiová.

Okrem klasických prehliadok kaštieľa sú pripravené aj seriálové prehliadky po stopách detektíva Mártona po nezvyčajných, bežne nesprístupnených trasách, kde sa návštevníci dozvedia zaujímavosti zo zákulisia seriálu 1890. Tieto špeciálne seriálové prehliadky budú prebiehať od 16:00 hod. do večerných hodín. „Všetkých srdečne pozývame, stretneme sa v sobotu, 15. júla o 14:00 hod. na lúke pred kaštieľom v historických kostýmoch s piknikovými košíkmi a dobrou náladou,“ povedala na zver Judita Krajčiová.

V prípade daždivého počasia sa aktivity na lúke pri kaštieli konať nebudú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM