Peter Simon Kultúra

Zažite NOC DIVADIEL v našom meste: Čo si pripravil Actores pre Rožňavčanov?

Už deviaty raz Noc divadiel otvorí brány divadiel na Slovensku. Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s obľúbenými hercami a herečkami či iné netradičné zážitky. Program si pripravilo aj naše známe rožňavské divadlo Actores.

Ilustračný obrázok k článku Zažite NOC DIVADIEL v našom meste: Čo si pripravil Actores pre Rožňavčanov?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Noc divadiel sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu, keď program v divadlách na celom Slovensku plynie až do neskorej noci. Divadlá, kultúrne centrá a umelecké školy otvoria 17. novembra dvere a zákulisia počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom a inšpiráciám. Inak tomu nebude ani v Rožňave.

Ako informoval náš web herec a manažér divadla Róbert Kobezda, takáto akcia sa v Rožňave uskutoční po tretí-krát. „Táto Noc divadiel ponúkne aj Rožňavčanom takú otvorenosť z našej strany, budeme s nimi ako herci viesť rozhovory, zavedieme ich do nášho zákulisia a poukazujeme im to tu,“ doplnil pre náš web Kobezda.

Ako spresnil o celej akcii, myšlienka takéhoto podujatia vznikla na podnet francúzskych divadelných umelcov a prvýkrát sa ako pilotný program realizovala 25. októbra 2008 v Detskom divadle Dubrava v Záhrebe a v Šibenskom divadle. Možnosť prezentovať divadelný program aj inak, ako počas všedných dní, spája každý rok stovky divadiel a tisícky divákov po celej Európe. Noc divadiel je výnimočné podujatie aj tým, že okrem profesionálnych umelcov zapája aj ochotnícke súbory a vytvára tak veľkú divadelnú rodinu.

Program rožňavského divadla sa začne teda v sobotu, 17. novembra 2018 od 19:00 hod. v priestoroch divadla Actores.

19:00 MUZIKÁL „ČARODEJNICE“
Výpravný muzikál na motívy diela svetoznámeho autora Roalda Dahla. V príbehu chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, kde temer tuhne krv v žilách, ale aj množstvo komických situácií či ponaučení. Rozhodne sa však nikto báť nebude! Vhodné pre všetkých divákov od 5 rokov! Z verejných zdrojov podporil FOND NA PODPORU UMENIA Vstupné: 5,–.

21:00 TAJOMSTVO ZÁKULISIA
Spoločná cesta s divákmi do tajomstva zákulisia (len pre návštevníkov predstavenia).

22:00 VEČERNÝ PUNČ v KAVIARNI DIVADLA
(25. sezóna divadla) Rozhovory s divákmi a hercami divadla pri večernom punči s projekciou autorskej inscenácie PLOT.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM