Peter Simon Kultúra

Zažite apríl v Rožňave a okolí naozaj zaujímavo: TOP 8 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V okrese Rožňava sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Rožňave a okolí naozaj zaujímavo: TOP 8 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostný galaprogram

1. apríl 2016 od 19:00 hod., Kultúrny dom, Dobšiná
Folklórny súbor Gemer vás pozýva pri príležitosti 40. výročia založenia súboru na slávnostný galaprogram. Vstupné je dobrovoľné.

Rozsvietenie strážnej veže

2. apríl 2016 od 19:30 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Svojou účasťou a akýmkoľvek svetelným zdrojom modrej farby vyjadríte solidaritu ľudom s autizmom a spoločne sa pokúsite o rekord do zápisu Slovenskej knihy rekordov.

Čo daroval gróf Gemerčanom

2. apríl 2016 od 14:00 hod., Kaštieľ Betliar
Prineste ukážku toho, čo dostali do darov od Andrássyovcov vaši predkovia. Spoločne pomôžte rozlúštiť databázu fotografií a predmetov dennej potreby. Okrem toho nebude chýbať kurátorský výklad s prípitkom.

TÁRAJKO A POPLETAJKA

10. apríl 2016 od 15:00 hod., Divadlo Actores Rožňava
TÁRAJKO A POPLETAJKA s 11 maskotmi z filmových rozprávok (MIMONI,MADAGASKAR, ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO, SHREK.

Dobšinská nôta 2016

21. apríl 2016 od 15:00 hod., Kultúrny dom, Dobšiná
Mesto Dobšiná a Centrum voľného času detí a mládeže Dobšiná organizujú 21.apríla 2016 už tretí ročník oblastnej súťaže v speve modernej piesne "DOBŠINSKÁ NOTA“.

Kino Apollo

21. apríl od 16:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Transcendencia – mysteriózny thriller USA/V. Británia/Čína 2014 119 min. MP12 2 eurá. Réžia: Wally Pfister. Hrajú: Johnny Depp, Rebeca Hall, Paul Bettany, Morgan Freeman. Problém stále rastúcej oblasti vedy so snahou vybudovať lepší svet za pomoci umelej inteligencie. Len či nie je cesta za poznaním zároveň cestou do pekla?

Otvorenie motosezóny 2016

30. apríl od 11:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Jarné počasie ťahá na cesty aj majiteľov dvojkolesových tátošov. Ako minulý rok, tak aj tento sa uskutoční v našom meste zahájenie motosezóny a to priamo na Námestí baníkov v Rožňave. Pre zvedavcov bude pripravená prehliadka motocyklov.

Stavanie mája 2016

30. apríl od 13:00 hod., Námestie baníkov, Dobšiná
Máje, pôvodne mladé stromčeky, boli známe už v antike. Staroveké národy dávali pred 1. májom na domy a hospodárske budovy stromčeky na ochranu pred zlými duchmi a chorobami. Máje sa rozlične ozdobovali, najmä pestrými stužkami či farebnými papiermi. Pôvodný význam stavania májov postupne zanikal. V súčasnosti v závislosti od regiónu nadobudlo stavanie májov tri základné významy. V prvom prípade stavia máj mládenec tomu dievčaťu, o ktoré sa uchádza. V druhom sú máje spoločným darom chlapcov všetkým dospelým dievčatám obce. V treťom prípade dostáva máj každé dievča, no ak má priateľa, je jej máj iný ako máje určené pre nezadané dievčatá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM