Peter Simon Správy

Zaujímavá beseda v knižnici: Čo sa pripravuje?

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre besedy pre žiakov II. stupňa ZŠ s Tiborom Hujdičom pod názvom Rande s mojou láskou – knihou.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá beseda v knižnici: Čo sa pripravuje?
Zdroj: TASR

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre v utorok, 26.9.2017 besedy pre žiakov II. stupňa ZŠ s Tiborom Hujdičom pod názvom Rande s mojou láskou – knihou.

V dnešnej dobe plnej technických vymožeností je občas ťažké presvedčiť deti aby čítali knihu. Väčšina rodičov svoje ratolesti už v útlom veku nechávajú s mobilom, tabletom alebo pri počítači. Viesť deti už odmala k čítaniu je veľmi dôležité. O to sa snaží aj Tibor Hujdič alias „pán Mrkvička“. Podľa Tatiany Bachňákovej z rožňavskej knižnice, študoval sociálnu prácu na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Ako sociálny pracovník pracoval s deťmi. Založil Detské kníhkupectvo Mrkvička, zamerané na predaj kvalitných kníh pre deti a mládež. „Prieskum na túto tému upozorňuje, že každé tretie dieťa príde do školy s tým, že mu ani mama, ani oco nikdy nečítali. Takéto dieťa už pri nástupe do školy oproti deťom, ktorým rodičia pravidelne čítajú, zaostáva. Zmeniť to k lepšiemu je dlhodobá záležitosť, no určite sa netreba vzdávať,“ odpovedal na otázku ohľadom čítania kníh detí Hujdič.

„Tibor Hujdič vedie semináre pre knihovníkov o práci s detským čitateľom, semináre pre učiteľov o čitateľskej gramotnosti a je neúnavným čitateľom všetkým rodičom a deťom, ktorí chcú skvelú knihu pre deti počúvať. Bol autorom relácie „Detská knižnica“ o kvalitných knihách pre deti a mládež vysielanej v Slovenskom rozhlase. Podujatia, ktoré sa uskutočnia v utorok, 26.9.2017 v Ge­merskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v rámci projektu Tajomstvá v literatúre pod názvom Rande s mojou láskou – knihou z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu,“ doplnila Bachňáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM