Peter Simon Správy

Zástupcom primátora sa stal Ján Lach: Jeho slová po zvolení do funkcie, FOTO

Na uplynulom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rožňave sa rokovalo aj o zástupcovi primátora. Tým sa stal poslanec Ján Lach.

Ilustračný obrázok k článku Zástupcom primátora sa stal Ján Lach: Jeho slová po zvolení do funkcie, FOTO
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Rožňava povedie v nasledujúcom volebnom období Michal Domik (nezávislý), ktorý sa na stredajšom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva ujal funkcie.

Na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rožňave sa okrem zloženia sľubov už aj rokovalo. Na stole mali zvolení poslanci viacero dôležitých bodov. Okrem určenia platu primátora mesta aj správu o tom, koho poveril primátor Michal Domik za svojho zástupcu. Poslanci tento bod jednoznačne odhlasovali.

Ako sa uvádza v dôvodovej správe, primátor mesta poveruje svojim zastupovaním Ing. Jána Lacha s tým, že spôsob výkonu tejto funkcie bude podrobnejšie určený na najbližšom zasadnutí MZ v Rožňave. Podľa rozhodnutia mestského zastupiteľstva funkcia zástupcu primátora môže byť vykonávaná popri hlavnom zamestnaní, alebo ako dlhodobo plne uvoľnený na výkon funkcie zo zamestnania.

„Beriem to ako prejav dôvery zo strany pána primátora a budem sa snažiť mu pomôcť a odovzdať svoje vedomosti a skúsenosti tak, aby som dodržal predvolebný sľub, že sa budem usilovať o rozvoj tohto mesta a budem slúžiť záujmu mesta a občanov mesta, čiže som pripravený pomáhať primátorovi, aby toto volebné obdobie prinieslo zmenu a bolo teda v prospech Rožňavčanov,“ povedal pre náš web Ján Lach.

Obrazom: Fotky z ustanovujúceho zasadnutia MZ v Rožňave
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM