Peter Simon Krimi

Zásah hasičov v Gemerskej Polome: S ohňom bojovali niekoľko hodín

Hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu v obci Gemerská Poloma. Prácu im spočiatku sťažoval neodpojený elektrický prúd. Na mieste aj dobrovoľníci z obce.

Ilustračný obrázok k článku Zásah hasičov v Gemerskej Polome: S ohňom bojovali niekoľko hodín
Zdroj: Martina Molčanová TV JOJ

Hasiči z Rožňavy mali plné ruky práce. 14. septembra 2016 o 10:11 hod. im bol nahlásený rozsiahly požiar strechy a priestorov rodinného domu v obci Gemerská Poloma. Na pomoc museli privolať elektrikárov. V hasení pomáhali aj dobrovoľníci z dediny.

Ako informoval veliteľ zásahu Alexander Köteles z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave, na mieste požiaru v obci Gemerská Poloma zasahovalo šesť hasičov z Rožňavy na dvoch vozidlách.

„V čase príchodu jednotky na miesto udalosti v Gemerskej Polome bola celá strecha a dve miestnosti zachvátené požiarom. Jednalo sa o dom z valkov so sedlovou strechou. V krajnej miestnosti bol už prepadnutý drevený strop. Keďže sa nedalo prísť tesne k objektu, na hasenie požiaru boli ihneď nasadené vysokotlakové prúdy vody,“ hovorí Köteles.

Ďalej uviedol, že objekt sa nedal odpojiť od elektrickej energie, čo sťažovalo prácu hasičov a preto bol povolaný pracovník elektrární, ktorý následne elektrinu odpojil. „V dome sa v čase nášho príchodu už nikto nenachádzal. Pre silné zadymenie bolo potrebné zásah vykonať v dýchačoch. Neskôr sme jeden prúd premiestnili pomocou výsuvného rebríka na strechu. Po lokalizácii požiaru sme pomocou trhacieho háku a búracej sekery odstránili časť strechy a pomocou termovíznej kamery dohášali skryté ohniská. Na požiarovisko sa dostavil aj starosta obce a členovia DHZ Gemerská Poloma. Piati sa pripojili k likvidácii požiaru,“ dodal veliteľ zásahu Alexander Köteles z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM