Peter Simon Futbal

Zápas desaťročia odohrali Rožňavčania s vysokým nasadením. Žiaľ Dunajská Streda skórovala

Zaplnené tribúny, tombola a kvalitný futbal. Priaznivci futbalu si prišli na svoje. Na rožňavskom trávniku sa včera odohral veľký zápas. Svoje sily si zmerali futbalisti z Rožňavy a Dunajskej Stredy.

Ilustračný obrázok k článku Zápas desaťročia odohrali Rožňavčania s vysokým nasadením. Žiaľ Dunajská Streda skórovala
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavský futbalový tím SP MFK Rožňava sa včera popasoval s Dunajskou Stredou. Treba však vziať na vedomie, že mužstvo DAC Dunajská Streda hrajú Fortunaligu, ktorá momentálne zažíva futbalový boom. Na trávniku to vyzeralo všelijako, no väčšinu zápasu boli hostia na strane domácich. Podarilo sa im streliť dva góly Rožňave a tá sa už neúspešne snažila stav minimálne dorovnať, čo sa im napokon nepodarilo a zápas skončil 0:2 pre hostí. „DAC bola po fyzickej stránke v dnešnom zápase na tom lepšie, čo nakoniec zodpovedá realite, že trénujú viacej, sedem – osemkrát do týždňa. Zase na druhej strane, som od nich čakal viac, čo sa týka futbalovej stránky. Mrzia ma ale tie dva góly. Pokiaľ sme s DAC dokázali držať krok, tak nakopávali iba lopty. Škoda tých dvoch situácií. Pri prvej trma – vrma, rozhodca odpískal gól, a ani neviem, či vlastne gólom bol. Druhý padol po štandardnej situácii, po rohovom kope, my sme urobili chybu, lebo sme nedostatočne pokryli súpera. Nebyť týchto dvoch chýb, tak DAC sme do ničoho nepustili. I keď opticky hra vyzerala pre DAC, rozdiel síce bol, ale hra z jeho strany bola iba o nakopávaní lôpt a niekoľko striel z diaľky. Od fortunistu som očakával viac,“ prezradil po zápase tréner SP MFK Rožňava Braňo Kuzma.

„Myslím si , že to bol klasický pohárový zápas. Súper z nižšej súťaže bojuje so zápalom, čo v dnešnom zápae to bolo aj vidieť. Do polčasu to bol pre domácich priaznivý výsledok. My sme to mali ťažšie, tlačili sme domácich ale herná prevaha nepriniesla v prvom polčase žiadny gól. Tak trocha aj nervozita z nás opadla po strelení prvého gólu. I keď domáci na chvíľlu prevzali iniciatívu, no po druhom góle bolo pre nás jasné, že zápas je rozhodnutý. Vyhrali sme zaslúžene. Blahoželám domácim k bojovnému výkonu,“ povedal hráč Dunajskej Stredy Peter Majerník.

„Snažili sme sa, škoda, že sme nedali nejaký ten gól. Súper bol lepší. Chcel by som poďakovať všetkým divákom, ktorý merali cestu na štadión. Ďakujeme za podporu a tak isto fanúšikom Dunajskej Stredy, že vytvorili perfektnú atmosféru. Škoda, že takýchto zápasov nieje viac,“ dodal po zápase hráč Rožňavy Filip Kovács.

Prinášame vám VIDEOZOSTRIH a viac vyjadrení trénerov a hráčov. Želáme príjemné sledovanie.

Zápas SP MFK Rožňava VS DAC Dunajská Streda
1
Galéria
Zápas SP MFK Rožňava VS DAC Dunajská Streda
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM