Peter Simon Správy

Základná škola na juhu sa má čím pochváliť: Krásne umiestnenia a oveľa viac...

Základná škola akademika J. Hronca v Rožňave má dôvod na radosť. Bilancovanie úspešnosti škôl v okrese jej prinieslo prvú priečku a to vo viacerých disciplínach.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola na juhu sa má čím pochváliť: Krásne umiestnenia a oveľa viac...
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval riaditeľ školy Ján Džubák, blíži sa koniec školského roka a takýto čas už tradične hodnotí škola výsledky práce všetkých žiakov. A to nielen výsledky v škole, ale aj úspechy žiakov, ktorí sa po celý školský rok zapájali do mnohých predmetových, umeleckých a športových súťaží a olympiád. „Sú výnimočné a vzácne preto, lebo sa na ne usilovne pripravovali vo svojom voľnom čase pod vedením svojich pedagógov,“ hovorí riaditeľ školy.

Organizáciu týchto súťaží a olympiád na úrovni okresu má na starosti Centrum voľného času v Rožňave, ktoré vyhodnocuje tieto výsledky v rámci všetkých základných škôl okresu Rožňava.

Veľký náskok pred ostatnými školami

Základná škola akad. J. Hronca v Rožňave sa aj tento rok umiestnila na prvých miestach v počte najcennejších umiestnení v predmetových, umeleckých a športových súťažiach. „Tento rok bol pre našu školu opäť mimoriadne úspešný, nakoľko sa naša Základná škola akad. J. Hronca v Rožňave umiestnila na prvom mieste v rámci okresu v predmetových, umeleckých i športových súťažiach, a to s veľkým náskokom pred ostatnými základnými školami a osemročnými gymnáziami,“ hovorí Džubák.

Vzťah učiteľ – žiak a motivácia

Ako dodal, je to nesporne výsledok veľkej usilovnosti, nadšenia a chuti našich žiakov rozvíjať svoje vedomosti a talent i mimo rámca vyučovacích hodín. Samozrejme, bez vysoko odbornej pomoci našich zanietených pedagógov a podpory rodičov by to nešlo. „Spojili sme svoje sily a výsledok je naozaj nádherný. Čo sa týka výsledkov, aj tento rok sme znovu potvrdili, že patríme medzi najlepšie školy v okrese. V našej škole sa snažíme s deťmi pracovať aj vo voľnom čase, čo je pre rozvoj dieťaťa naozaj dôležité. V dnešnej dobe mobilov a počítačov zohráva veľkú rolu určite motivácia jednotlivca. Bez dobrého učiteľa niet dobrej školy. V dobrej škole sú aj úspešní žiaci,“ dodáva pre náš web riaditeľ školy.

Ako spresnil v športe asi najviac za úspechy vďačí mladým telocvikárom, ktorí dokážu deti pritiahnuť k športu. „Nieje to len o cvičení, ale aj organizovaní rôznych podujatí, ktoré mládež dokážu ešte viac motivovať,“ povedal na záver riaditeľ školy Ján Džubák.

Rôzne diplomy a trofeje, ktoré získala škola nájdete v našej galérii.

Obrazom: Škola roka v okrese
4
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM