Jakub Forgács Krimi

Desivá udalosť v Slovenskom raji: Mladá turistka (19) letela 20 metrov voľným pádom!

Vážne zranenú turistku (19) s viacerými zlomeninami museli ratovať záchanári. Počasie neumožnilo privolať vrtuľník a tak nasledovala pozemná transportácia k tereniaku horskej záchannej služby.

Ilustračný obrázok k článku Desivá udalosť v Slovenskom raji: Mladá turistka (19) letela 20 metrov voľným pádom!
Foto: Jana Buvalová

Horskí záchranári pomáhali dnes turistke, ktorá utrpela ťažké zranenia v Slovenskom raji. „Slovenská turistka sa počas túry po chodníku smerom na Tomášovský výhľad zastavila na vyhliadkovom bode skalného útvaru Kazateľnica, kde sa jej údajne pod nohou uvoľnil kameň,“ informovali záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS).

Žena padala 20 metrov voľným pádom a potom ďalších 30 metrov strmým svahom. Na miesto nehody okamžite odišli horskí záchranári zo strediska v Slovenskom raji, ktorí zranenú ženu (19) našli pod stenou. Utrpela vážne poranenia a zlomeniny viacerých častí tela a pád si nepamätala. Záchranári HZS jej poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, zafixovali celé telo a uložili do vákuového matraca. Pomocou transportnej lanovej techniky ju následne vytiahli z exponovaného terénu na turistický chodník.

Keďže dnešné počasie pre hmlu v Slovenskom raji neumožnilo privolať leteckých záchranárov, zranenú pozemne transportovali k terénnemu vozidlu HZS, ktoré ju následne dopravilo do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM