Peter Simon Kultúra

Zabojovať môžu všetky vekové kategórie: Prichádza ďalší ročník speváckej súťaže!

V meste Dobšiná sa už onedlho uskutoční známa súťaž pre amatérskych spevákov pod názvom Dobšinská nota. Jedná sa o 3. ročník podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Zabojovať môžu všetky vekové kategórie: Prichádza ďalší ročník speváckej súťaže!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V Dobšinej sa uskutoční už v poradí 3. ročník speváckej súťaže pod názvom Dobšinská nota. „Tento ročník Dobšinskej noty sme obohatili o kategórie, teda zasúťažiť si môžu aj starší. Budem veľmi rád, ak sa účastníkmi naplnia všetky kategórie, veď dobrá hudba ľudí spája bez ohľadu na vek,“ uviedol primátor mesta Ján Slovák.

Spevácka súťaž má charakter jednokolovej súťaže, v ktorej sa stretávajú amatérski speváci rôznych vekových kategórií. 1. kategória: 0 až 14 rokov, 2. kategória: 15 až 30 rokov, 3. kategória: 31 až 100 rokov. V prípade záujmu je potrebné sa prihlásiť do 15. apríla 2016.

Súťažiaci predvedú jednu pieseň s hudobným podkladom alebo sa môžu sami doprevádzať hudobným nástrojom. Hudobný podklad je potrebné priniesť so sebou na CD nosiči (bez spevu), na ktorom bude čitateľne napísané meno súťažiaceho. Každý účastník si musí vybrať modernú pieseň (slovenská nie je podmienkou). Poradie vystúpenia súťažiacich bude určené losovaním pri prezentácii. V každej kategórii bude vyhlásené prvé, druhé a tretie miesto a tiež bude vyhlásené absolútne poradie prvých troch súťažiacich bez rozdielu kategórií. Členovia poroty budú odborníci z oblasti hudby, spevu a kultúry.

ORGANIZAČNÉ POKYNY:

  • Termín konania súťaže: 21. apríla 2016
  • Miesto: Mestské kultúrne stredisko v Dobšinej
  • Príchod a prezentácia účastníkov: 14:00 hod.
  • Otvorenie súťaže: 15:00 hod.
  • Cestovné si hradí každý účastník sám, alebo vysielajúca organizácia.
  • Organizátor zabezpečí obed pre súťažiacich.
  • Informácie na t.č. 058/7941 340

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM