Peter Simon Kultúra

Zabíjačka priamo na námestí: Aj toto mohli vidieť Rožňavčania na troch FOTO + VIDEO

Veľkonočné trhy, ktoré sa nedávno organizovali v našom meste, sa tešia dobrému ohlasu. Návštevníci si mohli zakúpiť tradičné výrobky. Jednou zo zaujímavostí bola zabíjačka a výroba špecialít priamo pred očami návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zabíjačka priamo na námestí: Aj toto mohli vidieť Rožňavčania na troch FOTO + VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročné Veľkonočné trhy v našom meste začali príhovorom kultúrneho referenta Štefana Geržu a krátkym kultúrnym programom na pódiu v centre mesta. Počas sprievodného programu vystúpili aj folklóristi. Široký sortiment ručne vyrobených výrobkov zaujal každú vekovú kategóriu. Zaujímavosťou bolo, že niektoré z nich sa vyrábali priamo pred očami návštevníkov.

Piatkový deň priniesol návštevníkom kultúrny program, zaujímavú zabíjačku a výrobu špecialít priamo pred očami ľudí. Ako nám prezradil mäsiar Marek Fandák, tejto profesii sa venuje už desiatky rokov. „Touto zabíjačkou sme chceli priblížiť aj občanom mesta priebeh a výrobu dobrôt. Ako som si všimol pri našom stánku sa zastavovala azda každá veková kategória. Aj tí najmenší pridali ruku k dielu,“ povedal s úsmevom Fandák.

Ďalej dodal, že v priebehu dňa sa vyrábali napríklad oškvarky, papriková slaninka. Diváci mali možnosť vidieť aj plnenie a samotnú výrobu tlačenky, či výrobu iných chutných dobrôt.

Nami opýtaný respondenti mali pozitívny ohlas na celú konajúcu sa udalosť a veria, že sa táto tradícia zachová aj po ďalšie ročníky.

Prinášame vám fotky a samotný videozostrih piatkového dňa. Želáme príjemné sledovanie.

Pravá slovenská zabíjačka na námestí v Rožňave
1
Galéria
Pravá slovenská zabíjačka na námestí v Rožňave
33
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM