Peter Simon Rôzne

Zábery priamo z epicentra: Hromy a blesky neďaleko Rožňavy

Predpovede meteorológov sa naplnili. Rožňavu a blízke okolie zasiahol priadny lejak. Pozrite foto priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Zábery priamo z epicentra: Hromy a blesky neďaleko Rožňavy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali v pondelok 23. mája, podľa slov meteorológov mali naše mesto a jeho okolie zasiahnuť búrky s možným krupobitím. Dokonca meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu. Ich slová sa naplnili a momentálne náš okres sužovalo poriadne nepríjemné počasie, ktoré prichádzalo od juhozápadu. „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ píše sa ďalej na stránkach SHMU.

Výstraha trvá v utorok od deviatej ráno do 21:00 hod. Ako zdôrazňujú odborníci zo SHMU, intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Búrku, ktorá sa intenzívne vybláznila neďaleko nášho mesta, sprevádzali aj blesky a silný nárazový vietor. Obloha sa zatiahla, nad hlavami ľudí bolo vidno temné mraky, ktoré neveštili nič dobré. Kto však čakal iba akýsi jarný lejak bol na omyle. Na ceste to v niektorých minútach vyzeralo ako v plaveckom bazéne. Veď posúďte sami. Fotky nájdete v našej galérii. Celé to trvalo približne 30 minút a následne opäť vykuklo slniečko.

Môže vás zaujímať: Meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu: Chystá sa na nás naozaj nepríjemné počasie!

Obrazom: Predpovede meteorológov sa potvrdili
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM