Peter Simon Správy

ZÁBERY, pri ktorých tuhne krv v žilách: Rožňavčanom sa prestavil majster sveta v cyklotriale

V srdci Rožňavy sa uplynulú nedeľu v rámci Kultúrneho leta 2018 predstavila hudobná skupina MR.56 a majster sveta v cyklotriale, Ján Kočiš so svojou show. Pri kúskoch, ktoré predvádzal, tuhla krv v žilách. Veď posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku ZÁBERY, pri ktorých tuhne krv v žilách: Rožňavčanom sa prestavil majster sveta v cyklotriale
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kultúra sa v našom meste rozrastá, svedčí o tom aj toto podujatie, ktoré má medzi Rožňavčanmi stúpajúcu tendenciu návštevnosti. Zrekonštruované námestie tak aj počas horúcich letných dní ožíva hudbou, spevom, tancom a inými lákadlami nie len pre deti.

„Programom rožňavského kultúrneho leta chceme pritiahnuť občanov mesta, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti,“ uviedla vedúca odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave, Janka Mičudová.

Hudba aj parádne kúsky na bicykli

Uplynulú nedeľu si Rožňavčania mohli vychutnať nestarnúce rocknrollové hitovky v podaní hudobnej skupiny MR.56, ktorá odohrala piesne Elvisa, pár vecí od Chucka Berryho, či Johnnyho Casha a aj La Bambu a Blue Suede Shoes.

Počas ich krátkej prestávky na rad už prišla hviezda cyklotrialu a úspešný športovec hrdiaci sa titulom majstra sveta, Popradčan Ján Kočiš. Ten predviedol na svojom špeciálnom bicykli dych vyrážajúce kúsky. Prítomní ich sledovali so zatajeným dychom. V závere predstavenia si z publika vybral až sedem dobrovoľníkov, ktorých s bicyklom preskočil. Za tieto výkony, ktoré Ján predviedol, dostal od publika zaslúžený aplauz.

Desiatky fotiek nájdete v našej galérii.

Ako nám prezradil, už od malička sa stále bavil športom. Vždy sa túžil stať profesionálnym športovcom a robiť čo ho baví. Vyhral už veľa súťaží a patrí medzi najlepších jazdcov sveta. Spomenúť môžeme aj jednu z jeho najnebezpečnejších kúskov, keď minulý rok na zábradlí visutej terasy na Lomnickom štíte skákal na bicykli a predvádzal parádne kúsky.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Na svoje si príde každý

„Jedná sa o tretí ročník Rožňavského kultúrneho leta, počas ktorého prinesieme na námestie koncerty, športové a tvorivé aktivity a rôzne iné. Pri skladbe programu vychádzame aj zo záujmu obyvateľov nášho mesta. Berieme do úvahy rôzne postrehy, námety a pripomienky. Mesto pripravuje program pre každú vekovú kategóriu. V prvom rade dávame priestor našim domácim umelcom, súborom, ľuďom a inštitúciám, ktoré pôsobia na území Rožňavy. Následne sme na doplnenie programu oslovili aj iných,“ doplnila vedúca odboru.

Program na august

  • 5.08.2018 – Koncert alternatívnej folk-rockovej kapely EndORfin / Az EndORfin alternatív folk-rock zenekar koncertje Dávid Vaško a priatelia – populárne piesne v akustickom prevedení / Dávid Vaško és barátai – közkedvelt dalok akusztikus előadásban
  • 12.08.2018 – Haliganda, Rozprávkový automat s workshopom pre deti / Haliganda, Mesetár gyermekeknek workshoppal egybekötve a rekvapenie pre deti od Rožňavského mládežníckeho parlamentu / A Rozsnyói Ifjúsági Parlament meglepetése gyermekek számára
  • 19.08.2018 – Balkánske hity slnečného Jadranu v podaní speváčky Jadranky Handlovskej / A napfényes Adria slágerei Jadranka Handlovská énekesnő előadásában
  • 26.08.2018 – Retro odpoludnie so skupinou RETRO MUSIC BAND / Retro délután a Retro Music Band zenekarral
  • 2.09.2018 – Koncert skupiny ACOUSTC NIGHTS / ACOUSTC NIGHTS zenekar koncertje
Obrazom: Hudobná nedeľa a trial show v podaní majstra sveta
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM