Marek Šebeňa Krimi

Z lúpeže na čerpacej stanici polícia obvinila 23-ročného muža

Zo zločinu lúpeže dnes obvinili rožňavskí policajti 23-ročného muža z Dobšinej, ktorý mal 29. januára tohto roka so zbraňou vylúpiť benzínovú čerpaciu stanicu v Dobšinej.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová, zamaskovaný páchateľ v spomínaný deň okolo 21.30 h vylomil uzamknuté vchodové dvere na čerpacej stanici, namieril zbraň na zamestnankyňu a žiadal peniaze z pokladne. Žena mu z obavy o svoj život vydala hotovosť 630 eur. K jej zraneniu nedošlo a páchateľ následne z priestorov ušiel.
Policajti vykonali obhliadku miesta činu, zaistili stopy a nasadili aj služobného psa, ale bezprostredne po čine sa páchateľa nepodarilo zadržať.
„Po týždennom intenzívnom pátraní policajti dnes dopoludnia zadržali podozrivého muža v Levoči. K spáchaniu skutku sa priznal. Obvinený je umiestnený v cele policajného zaistenia a bude spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby,“ uviedla Demjanovičová. Dodala, že obvinenému hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM